Van de week spraken we Ann. Zij heeft nog nooit een orgasme beleefd. Elke keer als ze vrijt met haar vriend denkt ze: misschien dat het deze keer Maar steeds 'mislukt' het. Het lijkt wel of er een rem op haar opwinding zit. 

Soms denkt ze dat ze niet klaarkomt omdat het geslacht van haar vriend niet groot genoeg is. 'Zou dat kunnen?' vroeg ze.

We zeiden dat ons dat zeer onwaarschijnlijk leek. Ik voegde eraan toe dat er maar heel weinig vrouwen zijn die klaarkomen van neuken.

Dat wist Ann niet. Ze dacht dat het aan haar lag.

Haar vriend is een aandachtige, liefdevolle minnaar. Hij doet beslist zijn best. Hij vraagt wat Ann prettig vindt, welke houding haar bevalt. Dat weet ze niet zo goed.

Ann: 'Misschien is het een onnozel hersenspinsel, maar ik heb altijd gedacht dat als ik de juiste partner maar vind, het orgasme vanzelf volgt.'

Zichzelf daar aanraken doet ze liever niet. Dat vindt ze niet zo nodig. Seks hoor je samen te doen, toch?

 Seks hoor je toch samen te doen 

Wat is het toch gek dat alle meisjes en alle jongetjes opgevoed worden met het idee dat seks iets is van twee mensen.

Alsof seks met jezelf niet meetelt.

Wat een misverstand.

Wist je dat hoe meer je aan soloseks doet en hoe beter je weet wat je zelf prettig vindt, hoe meer je zult genieten van seks met een partner?

Sterker nog: HET IS EEN VOORWAARDE.

Toch leggen veel vrouwen de verantwoordelijkheid voor hun opwinding en hun orgasme bij de man. Ze denken dat hij het wel zal weten.

Meisjes, luister: mannen weten dat niet. En je kunt het ook niet van ze verwachten.

Sla dus vooral de hand aan jezelf.

Leer je lichaam kennen, ontdek wat fijn is. En volg vooral de cursus vallei-orgasme. Daar leer je hoe je jezelf op een nieuwe manier in opwinding brengt. Anders dan je gewend was. Je leert luisteren naar je lichaam en reageren op de subtiele signalen die je lijf afgeeft. Je maakt kennis met gevoelens die je niet voor mogelijk achtte. Het is een reis die bij uitstek geschikt is voor vrouwen die niet eerder konden klaarkomen of daar moeite mee hebben.

Voor Ann dus en haar sisters.

En weet je wat het fijne is? Als je seksueel goed voor jezelf kunt zorgen, wordt het vrijen met je partner ook vele malen leuker.

Ann heeft zich inmiddels aangemeld voor de cursus.

 

Reacties  

Permalink2 Marlinde
Wachten op de juiste die jou het orgasme wel even komt 'bezorgen'. Dat hoor ik vaker... Alsof je het kunt uitbesteden.

En dat plaatje inderdaad! Die vrouw heeft wel iets weg van Drew Barrymore, of ben ik dat?
17-02-2013 13:43 Citeer
Permalink1 Desiree
Wat een geniaal plaatje!

En met de tekst ben ik volstrekt eens, natuurlijk.
17-02-2013 13:19 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen