vrouwen dansen

Lijkt het vallei-orgasme op tantra? Ja en nee. De Aziatische slaapkamergeheimen (de Kamasutra van de Hindoestanen, tantra van de Tibetaanse boeddhisten en de Bed Chamber Secrets van de taoïsten) hebben elkaar door de eeuwen heen natuurlijk beïnvloed. Er zijn veel overeenkomsten tussen 'Echte Tantra' en 'Echte Nei Dan Kung' (de filosofie van de taoïsten).

In de tantra wordt ook gebruikgemaakt van transformatietechnieken. Niet uit China, maar uit het noorden van India. Die tantristische technieken zijn zo’n vijfentwintig jaar geleden naar het Westen gekomen. Het grote verschil tussen tantra en het vallei-orgasme is dat je de technieken van het vallei-orgasme solistisch leert. Dus zonder partner erbij.

In de lentecursus van Vallei leer je seksueel voor jezelf te zorgen.

Waarom?

De taoïsten zien vier opeenvolgende fases in de ontwikkeling van onze seksuele identiteit. In de eerste fase ga je experimenteren met je eigen seksuele ontwaking. Dat noemen we masturberen. In de tweede fase ga je met ‘de ander’ experimenteren. Eigenlijk experimenteer je met ‘ik masturbeer jou, en jij masturbeert mij’. Dat ervaren we vaak als ‘liefde’. De meeste kinderen worden geboren vanuit deze fase.

De 3e en 4e fase zijn in onze cultuur wat onbekend. De 3e fase bestaat uit het openen van je ‘eigen-liefde’ en dat in contact brengen met je seksuele identiteit. Dat is zelfbeminning.

Als je de fase van zelfbeminning goed door-ontwikkelt, ontstaat de 4e fase: ‘het beminnen van de ander’. Die laatste fase is alleen mogelijk als je de 3e fase helemaal hebt doorlopen. Als je hebt geleerd jezelf echt te beminnen.

En die partner?

Het erotisch huiswerk van de lentecursus bestaat uit individuele oefeningen. Of je nou wel of geen partner hebt, die man (of vrouw) moet de slaapkamer uit. Hoe hard hij ook staat te trommelen op de deur. Het is een zelfbeminningscursus. Je gaat terug naar hoe je als klein meisje voorzichtig je seksualiteit ontdekte. Maar nu als volwassen vrouw, op zoek naar overgave, intimiteit en kwetsbaarheid.

Doe je mee? Hier lees je alles over de cursus die van start gaat op 19 april.

Hartelijke groet,

PS 1 Tijdens het online programma van de lentecursus kun je je ook laten ondersteunen door een aantal speciale bijeenkomsten. Je komt bijeen met vrouwen die net als jij de lentecursus volgen of gevolgd hebben, onder leiding van een Vallei-coach. Het erotisch huiswerk doe je thuis, maar samen doe je ondersteunende oefeningen. Dat maakt dat je minder snel vastloopt en het stimuleert je om de cursus ook helemaal af te maken. Interessant? Hier lees je alles over de bijeenkomsten.

PS 2 Dan nog een nieuwtje speciaal voor vrouwen die een baan hebben of zoeken als persoonlijk assistent, secretaresse of office manager: taotrainer Reinoud Eleveld is op 18 april als spreker te gast op 'Hét evenement voor assistants'. Hij vertelt aan een zaal vol vrouwen hoe je je seksualiteit kunt gebruiken als bron voor creativiteit in je werk. En hoe je door de allerlei technieken je grenzen beter leert bewaken. Interessant? Er zijn nog kaarten beschikbaar. Hier vind je meer informatie.

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen