gay girls2

Rosina (65): ‘Oh, wat vond ik het erg toen ik me realiseerde dat ik ongevoeliger werd. Een aanraking van mijn borsten voelde ineens hetzelfde als een aanraking van mijn elleboog. Fijn op zich, maar alles behalve sensueel. Het ging gepaard met de overgang, die rond mijn 45ste inzette. Mijn zin in seks leek uit mijn leven te sluipen. En ik kreeg er geen grip op. Terwijl ik mijn hele leven toch een gezonde seksuele behoefte had: de seks binnen mijn relatie was fijn en ik masturbeerde al mijn hele leven - en genoot daar ontzettend van. Op een gegeven moment lukte zelfs masturberen me niet meer. Er was gewoon geen opwinding! Laat staan een orgasme. Uit frustratie ben ik ermee gestopt. Gelukkig was de intimiteit van het knuffelen er binnen mijn relatie nog steeds, maar het vrijen was verdwenen. Ik probeerde te accepteren dat dit mijn ‘overgangskwaaltje’ was. Maar zo makkelijk liet mijn seksualiteit zich niet in de hoek zetten. Mijn inmiddels ex-vrouw en ik praatten er veel over, maar we bleven ontevreden. Zij miste mijn begeerte. Ze verlangde ernaar om aangeraakt te worden. En ik ook.


Stralende ogen

De cursus vallei-orgasme ‘verplichtte’ me om mezelf weer te beminnen. En hoewel het soms moeilijk ging, lukte het op den duur weer om met mezelf te vrijen. De tintelingen kwamen terug. En daar kwam ook nog een hele berg levensenergie bovenop. Ik kreeg er steeds meer en vaker zin in. Langzaamaan voelde ik me weer een gloeiende, stralende en sappige vrouw, ik had weer lichtjes in mijn ogen. Aan de manier waarop mensen op me reageerden, merkte ik dat ik dat ook uitstraalde. Ik heb op straat nog nooit zoveel praatjes gemaakt en teruggeglimlacht. Met de technieken die ik geleerd heb maak ik zelfs een saaie verjaardag interessant. Er ontvlamt een vonkje en ik voel het leven. Dan komt er zo weer gesprekje op gang dat de moeite waard is.

Mijn beste minnares
Het vallei-orgasme kwam te laat voor mijn relatie; mijn ex-vrouw ging het buiten de deur zoeken. We konden niet meer redden wat we hadden. Ik was heel verdrietig. Maar wat me op de been houdt is dat ik kan mijn seksualiteit nu zelf kan voeden. Ik heb niemand nodig! Masturberen is voor mij enorm verdiept. De beste minnares ben van mij ben ik zelf, weet ik nu. Ik had het verlangen om mijn seksualiteit weer te hervinden. En dat is me meer dan gelukt.’

In Rosina’s verhaal zijn meerdere dingen aan de hand. De zin tussen twee vrouwen kan plotseling verdwijnen, en lijkt dan bijna niet meer terug te vinden. Zeker als de overgang erbij komt kijken. Heb jij een dergelijke ervaring? Deel hieronder je verhaal met je sisters.

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen