koppel

Lydia (41, geen relatie): ‘Als ik vroeger heel erg moe was, kon ik wel eens een heftig orgasme krijgen. De eerste keer was op zakenreis. Ik mistte mijn vliegtuig en op de daarop volgende vlucht kon ik door de turbulentie geen oog dicht doen. Ik was uitgeput, maar eenmaal aangekomen in het hotel kon ik niet slapen van de seksuele opwinding. Ik kreeg een ongelofelijk intens orgasme. Ik wist niet wat ik beleefde, het bleef nog dagen nagolven.


Cadeautjes
Het is me nog wel een paar keer overkomen. Het waren cadeautjes: ik had geen idee waar ze vandaan kwamen. De cursus vallei-orgasme bracht daar verandering in. Ik leerde deze orgasmes steeds beter ‘oproepen’. Ik leerde hoe ik voldoende opwinding kon opwekken en hoe ik sneller in ontspanning kon raken, ook zonder dat ik daarvoor eerst uitgeput moest zijn. Het gaf me juist veel kracht en nieuwe energie.

Elkaar niet meer beklemmen
Mijn toenmalige vriend kon helaas niet goed omgaan met de ontwikkeling die ik doormaakte. Ja, met dat seksuele gedeelte nog wel. Hij dacht dat hij een hele Jacob was en dat hij mij tot die overweldigende orgasmes bracht. Dat was niet zo. In werkelijkheid bracht ik hem eerst tot een hoogtepunt, daarna hielp ik mijzelf. Dat werd steeds zichtbaarder. Maar vooral buiten het bed kon hij mijn verkregen zelfvertrouwen niet aan. Hij had het gevoel dat hij geen grip op me had, omdat ik zelfregulerend was. In feite werd ik onafhankelijk van hem. Daarna bleek er niet genoeg over te zijn om onze relatie op te funderen. We hebben het echt geprobeerd, maar nu ben ik blij dat het achter de rug is. Ik wil een man die zelfstandig is, net als mij, en mij niet nodig heeft om zelfwaarde aan te ontlenen. Ik wil dat we elkaar sterker maken, in plaats van beklemmen. Zonder de cursus was ik er pas veel later achter gekomen dat wij niet voor elkaar gemaakt zijn.

Een nieuw leven
Waar ik kan, gooi ik mijn tas in de hoek en neem even een kwartiertje voor mezelf. Ik word er helemaal relaxt van. Nu heb ik veel meer zelfvertrouwen en ben altijd ontspannen. Eigenlijk ben ik een compleet anders mens geworden. Vanuit hier voel ik me veel zekerder dat er een man op mijn pad komt die bij me past, als de tijd rijp is.’

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen