zomerhitte

Vandaag het eerste zomerverhaal van vallei-orgasme. We interviewden zo’n twintig vallei-vrouwen over wat de cursus hen bracht. Het leverde fascinerende verhalen op, we hebben de serie Hitte genoemd – straks begrijp je waarom. Een aantal interviews gaan we de komende weken met je delen. Omdat we je een heerlijke en héle warme zomer toewensen, natuurlijk.

We starten met het hitteverhaal van Frederiek (47, gescheiden). Frederiek startte twee jaar geleden met de cursus vallei-orgasme. Haar seksualiteit was ‘bevroren’. Totdat ze de kurk van de fles haalde. Dit is wat er gebeurde toen Frederiek zichzelf op een ándere manier ging aanraken.

Het hitteverhaal van Frederiek

Frederiek: ‘Alsof er in onzichtbare letters SEKS op mijn voorhoofd stond geschreven. Zo voelde het, bijna een half jaar lang. Ik had constant zin. Sinds lange tijd voelde ik me ook weer zelfverzekerd. Heerlijk was dat. Mannen keken anders naar me, en ik naar hen. Ik vond ze lekker en had wilde en expliciete fantasieën om met ze naar bed te gaan. Ik heb me daar aan overgegeven. Een tijd lang heb ik me als een echte slettebak gedragen. Kwam ik een ex-collega tegen, dan zei ik: ‘Verrek, jij bent eigenlijk ontzettend lekker. Dat ik dat niet eerder heb gezien.’ Ik! Vanuit het niets. Dit was totaal nieuw voor me.

Ik ging van het ene naar het andere uiterste. Hiervóór had ik zeker tien jaar geen zin in seks. Met mijn man deed ik het uit een soort beleefdheid. Totdat ik begon met het huiswerk van vallei-orgasme. De seksuele energie begon enorm te stromen in mijn lichaam. Door de oefeningen werd het in eerste instantie heel warm in mijn onderrug. Na de eerste keer oefenen, zat ik in de auto. Hè, dacht ik, ik heb toch helemaal geen stoelverwarming? Het was ook niet warm buiten en toch was mijn rug een gloeiende steenkool. In de oefeningen was al verteld dat dit kon gebeuren, en dat het een prima teken was. Het sloeg dus direct aan bij mij. De seksuele stroom kwam weer op gang, en daarmee ook seksuele energie die ik had onderdrukt al die jaren. Het voelde als mijn tweede puberteit. Die periode voelde heel dierlijk: ik moest me overgeven aan die lust. Het kon niet anders. De vrijpartijen waren intens, en ook mijn orgasmes gingen heel diep. Alsof de ontlading van tien jaar eruit kwam.

Vijf maanden nadat alles begon te stromen − en vele vrijpartijen met meerdere mannen verder − kreeg ik mijn eerste vallei-orgasme. Gewoon thuis, masturberend. Dat betekende een omslagpunt. Het werd me ineens helder: ik kan het allemaal zelf. Ik kan en mag seksueel stromen, en daar heb ik al die mannen niet voor nodig. Van hen kreeg ik ook geen energie. Het was leuk, begrijp me niet verkeerd, maar het vrat me ook op. Lichamelijk en emotioneel. Ik bracht mannen steeds iets en hoopte wat te halen, maar die energie kwam niet terug. Ik besloot cold turkey te stoppen met mijn losse vrijersbestaan. In die wilde periode was ik vooral gericht op de ander, nu ben ik op zoek naar mezelf. Wat brengt seks mij eigenlijk?

Ik heb geen spijt van mijn uitspattingen. Blijkbaar moest ik een vergelijkend warenonderzoek doen, om erachter te komen dat ik niet afhankelijk ben van een vent om seksueel gelukkig te zijn. Ik weet nu dat ik mijn eigen boontjes kan doppen. Ik vergelijk het graag met een zonnepaneel op het dak: ik ben mijn eigen krachtbron. Uiteindelijk, is dat waar voor mij het vallei-orgasme over gaat.’

Het ijs smelten

Frederiek danste een tijdje rond in de oververhitting, een fase waar je soms doorheen moet als je heel lang bevroren bent geweest. Want: vuur smelt ijs. Oververhitting is lekker, spannend en avontuurlijk, maar het is ook de kunst om na een tijdje weer te kalmeren. Wat er overblijft is een helder stromend riviertje van seksuele energie, waaruit je zelf kunt tappen als je dat wilt. Dat is die krachtbron waar Frederiek het over heeft. Die maakt een seksueel wakkere én zelfstandige vrouw van je.

Herken jij je in dit verhaal over oververhit raken? Leuk als je hieronder je reactie achterlaat.

PS 1 Nu we de draad weer oppakken, hebben we ook het eerste evenement op de planning staan. Volle Batterijen, het evenement over de relatie tussen seksualiteit en vitaliteit en hoe je ervoor zorgt dat je méér energie krijgt, steken we in een nieuw jasje. Bovendien zullen er drie vallei-coaches aan taotrainer Reinoud Elevelds zijde verschijnen. Leuk als je erbij bent op 23 augustus. Volgende week krijg je de officiële uitnodiging.

PS 2 Of álle bevroren vrouwen meemaken wat Frederiek overkwam? Nee. Maar wil je uit de bevriezing geraken, dan zul je de hitte moeten opzoeken. Dat doe je in eerste instantie zélf, veilig in je eigen bedje. Eenmaal ontwaakt kun je natuurlijk je eigen keuzes maken. Je seksleven met jezelf gaat weer gloeien, of dat met je partner of een hele hoop nieuwe leuke mensen - dat is aan jou.

Reacties  

Permalink2 Eline Ploeger
Zo herkenbaar dit verhaal...allee n mijn verlangen werd gewekt door een spannend avontuurtje buitenshuis. M'n huwelijk was al jaren uitgedoofd...er was allang geen sexuele intimiteit meer en dat was niet mijn keus, heel pijnlijk. Ineens kon ik ook de moed opbrengen om een punt achter mn relatie te zetten...sindsd ien heb ik heel wat mannen gehad, waardoor ik ook mn eigen lijf heb leren kennen en op sexgebied heel wat heb geleerd. Net zoals Frederiek is het bij mij nu wat gestabiliseerd, ik heb 3 vaste lovers haha. Maar ik ben er wel van overtuigd, je kunt altijd bijleren, vandaar dat ik ook met de vallei cursus ben begonnen. Ik ben benieuwd wat dat mij gaat brengen...
07-07-2016 18:13 Citeer
Permalink1 marianne geutjes-ber
Wat een mooi verhaal! Ik heb dit zelf niet zo intens ervaren. Ik moet nog steeds een drempel nemen om aan mezelf te beginnen, maar ik doe het wel. En gek genoeg vind ik het dan heerlijk! Maar het brengt me (nog) niet het verlangen naar..........................!
Zou dat nog komen?
03-07-2016 10:13 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen