Het is een van de grootste 'problemen' in de slaapkamer. En in relaties. De zin in seks die niet gelijk op gaat. Zelf heb je zin, de ander wil lezen of slaapt al. Of de ander onderneemt actie en je denkt: laat me. Of: nu even niet. Of een van de duizend andere dingen die je kunt bedenken.

Gek eigenlijk dat we ons er zo druk over maken. Als de een zin heeft om een cake te bakken en de ander wil Temptation Island of Pauw kijken, kies je toch ook je eigen pad? Wie heeft ooit bedacht dat je in een relatie alles samen zou moeten doen? Samen op de bank, samen naar je moeder, samen op vakantie, samen op hetzelfde tijdstip in bed. Samen seks.

Ja... het kan gezellig zijn. Zeker als je nog niet zo lang bij elkaar bent. Dan is het heerlijk om alles als een eeneiige tweeling aan te pakken. Maar er komt een tijd dat het weer heerlijk is om in je eentje een blokje om te gaan. En we zouden zeggen: doe dat dan ook.

nb 13 2016

 


Over zin in seks en verschil in verlangen bestaan al toestanden sinds de mensheid bestaat. Het komt nu eenmaal zelden voor dat twee mensen precies dezelfde sex drive hebben. En het zou een waar wonder zijn als deze twee dan ook nog eens gelijktijdig aan de bel trekken om gehoor te geven aan die drive. Tja, zo is het gewoon. In de meeste heteroseksuele relaties hebben vrouwen minder vaak zin dan de man. Maar het gebeurt ook andersom. Van mannen wordt wel altijd beweerd dat ze immer staan te popelen, maar dat is natuurlijk onzin.

We kregen er van de week een mail over van Eva (43). Ze schreef: 'Mijn vriend hij is 37 heeft regelmatig geen zin om te vrijen. Ik begrijp het niet zo goed en word er onzeker van. Ben ik niet aantrekkelijk genoeg meer, klaag ik te veel? Ik zit de laatste jaren minder goed in mijn vel, dus ik ben niet de vrolijkste, misschien speelt dat wel mee. Maar een vent van 37 jaar die haast nooit initiatief neemt vind ik heel raar. Hij ligt liever met zijn iPad in bed dan met mij. Wat vinden jullie hier nou van?'

Nou, we moesten grinniken.

Vooral omdat Eva zelf al suggereerde dat ze misschien niet heel onderhoudend gezelschap is. En voor leuke seks is meer nodig dan alleen lust. Gezelligheid, belangstelling, samen plezier maken.

Vrouwen tobben veel te veel over 'de een heeft meer zin of minder zin dan de ander'. Soms heb je geluk als je elkaar treft en maak je er een feestje van. En ga je niet gelijk op, dan zorg je zelf voor je seksualiteit. De taoïsten zeggen: een seksueel tevreden vrouw is een leúke vrouw. Ben je daarvoor afhankelijk van een partner? In het geheel niet.

Aan Eva schreven we: 'Misschien zeur je inderdaad wel iets te veel. Laat hem met die iPad, zorg voor jezelf.'

Leuk als je laat horen wat jij ervan vindt.


Reacties  

Permalink9 Evelien
Helemaal mee eens........... niemand is het hetzelfde. Maak je eigen wereld met je eigen dingen...en soms zijn die even samen!! Enjoy
04-04-2016 11:38 Citeer
Permalink8 Jennie Kanis
Door de cursus van het valleiorgasme heb ik wel ontdekt dat zin maken ook tot gevolg kan hebben dat het leuk wordt. Want met regelmaat heb ik geen zin om huiswerk te maken. Maar omdat ik er wel energie van krijg ga ik toch en voelt het ook goed nadien.
Maar het moet vind ik geen regel worden, zin maken om de ander te plezieren, en dat kom ik nog wel veel tegen. Zodoende kan ik me wel vinden in Marleens verhaal!
04-04-2016 11:25 Citeer
Permalink7 Gusta Marcus
Ik ben het ermee eens dat het goed is om voor jezelf te zorgen. Maar ik denk dat seks ook belangrijk is in een relatie. Het is een moment waarbij je aandacht voor elkaar hebt en heel intiem bent. Naast samen dingen doen, met elkaar praten en knuffelen is seks iets wat mij en m'n vriend dichter bij elkaar brengt.

Mijn vriend heeft veel vaker zin in seks dan ik en dat is soms best lastig. Ik probeer af en toe bewust zin te maken, omdat ik weet dat het goed is voor onze band en omdat ik weet dat het uiteindelijk heel lekker is als we eenmaal bezig zijn.
04-04-2016 10:29 Citeer
Draait sex alleen om klaarkomen of is het een liefdevol en plezier samen zijn tussen tweee mensen? Wel voor mij wel...alleen bezig zijn vind ik minder spannend en bevredigend.
03-04-2016 22:54 Citeer
Permalink5 Adriana
helemaal mee eens hoe lastig ook ............... .
03-04-2016 19:12 Citeer
Permalink4 Marion
Ik herken het probleem. Ik heb ook meer zin dan mijn man. En ik zou veel vaker zin willen maken. Maar hij heeft dat niet zo. Grappig genoeg twijfel ik niet aan mijzelf. Ik denk gewoon dat ik een man met een laag testosterongeha lte heb, een man met weinig zin in en behoefte aan seks. En er is altijd wel wat waarom het nu niet lukt: verkouden, spierpijn, moe, te veel gegeten, kortom... Nu lukt het helaas niet.
Dit is zoals het is, ik probeer hem niet te veranderen. De intentie om er wat meer van te maken is er trouwens ook bij hem. Ook hij vindt dat er nu te weinig gebeurt. Daarom zie ik het toch als onze gezamenlijke missie. En tot er meer gebeurd moet ik gewoon voor mijzelf zorgen.
03-04-2016 18:08 Citeer
Permalink3 Liselotte van den Bos
Alles begint bij jezelf, dus ook zelfbeminning en solosex. Hoezo taboe? GeWELdig! HOE fijn is het om je eigen lijf en haar reacties tot in detail te (leren) kennen? What makes you tick? Heerlijk onderzoeken. Hoe mooi is dat? Een kadootje aan jezelf. Dank je wel Marleen, voor zowel de VO cursus (ook dank aan Reinoud!) als het aanbod van de challenge en alle andere informative die ik mag ontvangen. Hilarische blogs, filmpjes en andere wetenswaardighe den. Top!
03-04-2016 12:02 Citeer
Permalink2 loes schilt
Ik vind het alleen niet zo leuk , maar als je alleenstaand ben is het geen vraag. Ik heb een jaar een relatie met een getrouwde man gehad en we hadden regelmatig spetterende seks. Maar nu ben ik alleen en dan moet je jezelf verwennen. Dat heb ik trouwens ook helaas pas laat in mijn leven ontdekt(ik ben nu 66) maar beter laat dan nooit
03-04-2016 09:51 Citeer
Permalink1 Rias
Helemaal eens! Zorg voor jezelf. Kan je zelfstandig doen of sanen met iemand buiten je huwelijk???
03-04-2016 09:21 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen