Eerlijk gezegd gingen we eerst heel hard grinniken. We vonden het wel een goeie grap dat het account van dating-site Ashley Madison ('Life is short. Have an affair') was gehackt en de namen van de 'smeerlappen' op straat lagen.

Een paar dagen na het krantennieuws vonden er een paar zelfmoorden plaats. Toen verging ons het lachen.
Toen werd het ineens een tragisch verhaal.
Weer een paar dagen later kreeg het verhaal opnieuw een gekke wending.
De vrouwelijke accounts op Ashley Madison bleken fake. Oftewel: de miljoenen vrouwen die wel in waren voor een affaire buiten de deur waren verzonnen.

Wij wisten dat allang.
Dat is op de meeste datingsites voor vreemdgaan namelijk het geval.

nb 38 2015


Toch is het niet zo dat kerels de enige schurken zijn. Mannen en vrouwen gaan evenveel vreemd. En vreemdgaan is ook niet voorbehouden aan bepaalde types. Mannen met snorren, of vrouwen met hoog blond haar. Welnee, het komt voor in alle rangen en standen. De doorsnee vreemdganger bestaat niet.

Maar wat we niet begrepen in het Ashley Madison-schandaal was het WAAROM van het geringe aantal vrouwen. Op de site staan 'slechts' 5,5 miljoen vrouwen ingeschreven tegen 31 miljoen mannen (tussen haakjes, ja, ik word er wel wat verdrietig van. Dat zijn dus miljoenen mensen overal ter wereld die ongelukkig zijn in de liefde. Ze zoeken seks en intimiteit buiten de deur, in het geniep.)

We kwamen er niet uit. En vertelden het aan taotrainer Reinoud Eleveld. Reinoud altijd in voor een smeuïg verhaal  zei: oh ja, ik weet wel hoe dat zit. Het heeft te maken met de verschillende manieren waarop mannen en vrouwen zich verbinden.' Reinoud duidde de kwestie als volgt: 'Vrouwen rommelen net zo goed en net zo graag buiten de deur als mannen. Maar het is voor vrouwen onlogisch en oninteressant om iemand op te pikken op een anonieme datingsite. Vrouwen willen pas scharrelen / zoenen / flirten / vreemdgaan met een ander als hun hartvuur actief wordt. Eerst moet er hartsverbinding zijn, daarna krijgen ze pas behoefte aan intimiteit. Vrouwen gaan dus veel eerder buitenechtelijke relaties aan met mannen in hun woon/werkomgeving. Met mannen die ze kennen.
Bij mannen werkt het anders. Bij mannen zit het vuur lager in het lichaam; bij de genitaliën. Ziet een man een aantrekkelijke prooi, dan wil hij gewoon seks. In tweede instantie kan hij eens zien of het een idee is om met die vrouw een echte verbinding aan te gaan. Vrouwen zijn dus meer in 'analoge' zin bereid promiscue te zijn. Mannen maakt het niet uit hoe ze aan seks komen. Als ze er maar aan komen.'

We zijn benieuwd naar jouw mening hierover. Leuk als je hieronder je reactie achterlaat.

Team ValleiReacties  

Permalink14 Fe Ro
Ik word er verdrietig van als ik lees, dat mensen hun hart niet verbinden met lust. Als iedereen het hart op de voorgrond zou zetten - niet enkel in seks, maar in álles - dan zou de wereld er zoveel mooier uitzien! Het is ook een kwestie van gezond zijn, wat héél zijn betekent. Dus niet een deel in jezelf afsluiten. En leren om jezelf te kunnen vervullen, zonder steeds naar mensen of middelen van buitenaf te grijpen (en te graaien). Mijn ervaring is, dat er bij seks zonder liefde koude energie naar binnen wordt gepompt, waarvan ook mijn eigen hart dichtklapt en mijn hoog sensitieve vriendinnen herkennen dit. Mijn vriend maakte in het begin een sterke scheiding tussen liefde en lust. Inmiddels kan hij door simpel een ademhalingsoefe ning te doen, zijn hart open houden. Hij ervaart dit als een enorme verrijking! Mensen kunnen dit dus leren!
31-10-2017 23:59 Citeer
Ik vind dat het niet zo zwart wit is. Ik herken mij in her hartvuurverhaal . Maar als ik dat heb komen de mannen die zin in seks met mij vaak zomaar op mijn pad. Als of er LUST op mijn voorhoofd staat.
Ik ben getrouwd met een vrouw en heb een open relatie wat betreft seksueel contact met mannen. Duidelijke afspraken die ik respecteer.
04-11-2015 07:34 Citeer
Ik heb mijn huidige partner ontmoet wiens man vreemd ging en nog veel eerder haar eerdere verloofde haar ook bedroog. Zelf had ik 28 jaar een relatie waarvan 24 jaar getrouwd en na jaren niet meer vooruit te komen ben ik/zijn we gaan scheiden.

Zelf had in in het huwelijk geen zin in vreemdgaan, ik vond dat gewoon niet kunnen en op de face to face manier dan maar aangegeven te stoppen om gelukkig te worden.

Om mijn hart te luchten kwam ik in contact met een dame waar de koffie bruin stond maar we beiden niet aan een relatie dachten.
Toch hadden we het gezellig en spraken een keer af te eten! In het begin alles te snel, zij moest vertrouwen opbouwen en was als single vrouw nog niet aan een relatie toe.
We hebben elkaar niet uit het oog verloren, hebben een jaar, na een paar weken rust heel veel leuke dingen samen gedaan en sinds een paar weken die echte relatie.
Het voelt heerlijk samen ... Wauw....

Bewust niet gekozen haar te laten vallen omdat de relatie iin het begin door blokkade onnatuurlijk werd beeidngd. We hebben gewoon rustig aangedaan en zelfs zonder die echte relatie waren we intiem samen.

Kort 2x mijn profiel op lexa gehad, ik vond het helemaal niets!
21-09-2015 00:31 Citeer
Permalink11 paul stikvoort
het verhaal van Reinoud, ben ik het wel mee eens voor een bepaalde groep vrouwen. Uit eigen ervaring weet ik dat er heel veel vrouwen zich aan een man willen binden om redenen van: zij willen zekerheid, status, een beter/ rijker leven of zij willen een kind. En je moet ergens beginnen dat kan heel goed een datingsite zijn. Zelfs een one-night dating zal daarvoor worden gebruikt. Wat ik schrijf over redenen voor een verbintenis met een man, zal zeker gelden voor de meeste vrouwen buiten de Westerse beschaving (3e wereld?).
20-09-2015 21:40 Citeer
Permalink10 May van Lier
Voor beiden sexen draait het om het zoeken naar spanning. De sex in je huwelijk is voorspelbaar geworden. Je houdt zielsveel van je partner, maar mist toch iets. Maar het klopt dat spanning voor een vrouw een andere betekenis heeft dan voor een man. Een vrouw zoekt een man waarmee zij zich verbonden voelt en intimiteit is heel belangrijk voor haar. Bij de man gaat het veel meer om de lust. De lust van de vrouw komt in actie als zij zich verbonden voelt. Uitzonderingen daargelaten. Maar ik geloof er stellig in. Ik wil je bedanken Marleen voor de leuke verhalen. Ik lees ze met veel plezier!
20-09-2015 15:55 Citeer
Permalink9 Hans
Ik denk het klopt zoals het hier beschreven is.
Eerst dacht ook meer aan een relatie met leuke seks.
Daar is het niet van gekomen.
Mijn dochter had al gezegd dat er veel nep is.
Op de ouderwetse manier zoals onze ouders elkaar ontmoet hebben is ook veel spannender dan alle matches uit te lezen.
Ik ben een paar maanden geleden gestopt met daten op het internet.
Nu ga ik uit zonder seks te willen hebben en dat bevalt mij nu goed.
20-09-2015 15:46 Citeer
Permalink8 Miss A
Ik herken mezelf hier totaal niet in.
Toevallig stond ik een tijdje ingeschreven bij een collega van secondlove (geen 160, maar 85 kg:-) Aan aandacht geen gebrek overigens). En mij was het wel degelijk te doen om ongecompliceerd e seks en vooral géén binding.
Mannen zijn er inderdaad oververtegenwoo rdigd en ik verwachtte wel degelijk meer dan 'Wil je neuken?'. Maar het beeld dat je hier schetst klopt in mijn ogen niet.
20-09-2015 14:00 Citeer
Permalink7 Annet
Ik vind het jammer dat dergelijke nog steeds vanuit zo'n generaliserend beeld wordt benaderd ..

Ook vrouwen hebben seks just for seks en echt zonder vuur boven de gordel. En er zijn mannen die juist hartvuur nodig hebben.

Volgens mij is het persoonsgebonde n en niet dermate gender gebonden.

Het is makkelijk om te veroordelen..
Maar laten we naar onze eigen relaties kijken en daarin open en eerlijk blijven .. Onze energie meer dan waard ..
20-09-2015 12:39 Citeer
Permalink6 egbert
Kunnen we niet wat minder gevoelig doen over 'intimiteit'? Het is volgens mij voor het grootste deel cultuur historisch bepaald... (dus door semi kerkelijke oude mannetjes die niets liever willen dan alles, dus ook sex, overheersen). Anno 2015 volledig achterhaald (!!) en ook verklaarbaar.
20-09-2015 11:51 Citeer
Permalink5 Ans Kooijman
Ik ben het er absoluut niet mee eens, wat je zegt over zoveel miljoenen mensen die op zoek zouden zijn naar seks! Er zijn heel veel eenzame mensen en mijn ervaring leert me dat veel mensen die single zijn, toch altijd op zoek zijn en blijven naar een levens-partner: voor 24/7 en dan gaat het puur om de verbinding
20-09-2015 11:48 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen