Man-vrouwverschillen, we smullen ervan. Afgelopen zondag ploften we daarom in een roodpluchen stoel van het DeLaMar-theater om Huub Stapels nieuwe relatieshow MV² te zien. En hoewel de show boordevol cliches zit, lagen we toch twee uur lang onder de stoel van het lachen. Ook had Huub een paar interessante relatietips die we graag met je delen.
 
Huub-tip 1. 
Zoek niet naar de ideale partner, maar naar de ideale verhoudingen 
Eigenlijk een tip van moeder Stapel. Ze vertelde het haar zoon al toen hij nog maar een kleine jongen was. Veel vrouwen maken van hun partner een verbeterprojectje. Moeder Stapel zei: 'Niet doen. Laat dat 'hij is zo verlegen als we bij vrienden zijn, daar moeten we nog aan werken€ los, en accepteer deze verhouding.'
 
Huub-tip 2. 
Je hoeft niet altijd gelijk te krijgen
Gelijk willen krijgen is relatie-ergernis nummer een. Vraag jezelf de volgende keer dus af of die corrigerende houding nut heeft.
 
Huub-tip 3. 
Blijf met elkaar praten
Humor, aandacht, luisteren, zwijgen het zijn allemaal essentiële onderdelen binnen een relatie. Maar: wie niet met elkaar blijft praten, raakt verwikkeld in een web van onuitgesproken ergernissen en gevoelens. Volgens Huub is dit de reden dat hij en zijn vrouw drie jaar geleden uit elkaar gingen, na een huwelijk van 42 jaar.

nb 39 2015

Over tip 3 liepen we een paar dagen te denken. We kennen Huub natuurlijk niet en zijn vrouw evenmin en we weten niets van de verdere achtergronden van hun scheiding. Toch hebben we een vierde tip. Van de taoïsten leerden we dat liefdesrelaties (ja, alle liefdesrelaties, het zijn wetmatigheden) een vast ritme doorlopen. Er bestaan fases van aantrekking en fases van 'afstoting'. Golfbewegingen zijn het: je bent close en je bent meer op jezelf. Die fases of golven duren steeds ongeveer zeven jaar. Als mensen scheiden, gebeurt dat in 99% van de gevallen in een fase waarin er meer afstand tussen de partners is. Mensen denken dan dat de liefde op is. Dat ze zijn uitgekeken op elkaar. 'We hebben elkaar niets meer te zeggen.' Maar vaak en zeker als mensen al lang bij elkaar zijn is dat helemaal niet het geval. Het gaat juist erg GOED met de relatie, alleen snap je de vorm die de liefde heeft gekregen niet.
 
We zijn geen helderzienden, maar misschien was precies dit aan de hand in het huwelijk van Huub Stapel en zijn vrouw.
Toch jammer, die scheiding.
 
Wat kun je hiervan leren? Hoe belangrijk het is om te weten hoe die relatiewetten van de taoïsten in elkaar steken. Het kan je huwelijk redden. Het vergroot je inzicht rondom relatieperikelen. En het vergroot je liefdesgeluk en dat van je partner.
Het is beter dan relatietherapie.
 
Hier lees je er alles over.
 
We geven het Huub ook even door.
 
Team Vallei

PS Heb jij ook een bijzonder inzicht? Leuk als je het hier deelt. 

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen