Loop even mee. Het is vrijdagmiddag, je bent wat eerder van je werk weggegaan. Je bent moe. Je denkt: vanavond mijn haar wassen. Je voelt je wat uitgewoond. Je zoekt een beetje troost. O! Om de hoek, die nieuwe schoenenwinkel. Even kijken bij dat feest aan mooie, veel te dure exemplaren.
Je hebt deze week zo hard gewerkt. Je hebt wel wat verdiend.
Iets met een hak. Niet te hoog, net gerieflijk.
Voor deze zomer; zonder sokken.
Een sexy sandaal. Met rode teennagels.
Je hart gaat sneller kloppen. Je sjokt niet meer, maar zet er de vaart in. Je mondhoeken krullen licht. Het vooruitzicht van de etalage.
De hoek om: ja.
De etalage zuigt.
Nerveus sta je te wiebelen voor de ruit. Je scant de sandalen, de zomerlaarsjes, de flatjes. De sneakers. De sneakers: die, met die heel dikke zolen. Het is liefde op het eerste gezicht. Geen sandaal is meer interessant. Je lacht breed, je humeur stijgt drie punten. Daar staan de schoenen waar je van droomde. Ze zijn voor jou gemaakt.

nb 28 2015


Vroeger was het leuk en een beetje interessant om te zeggen dat je koopverslaafd was. We dachten ook dat het normaal was. Dat een beetje vrouw een koopverslaving had. We zagen vrouwen op de markt jagen op koopjes, bij de HEMA en IKEA speuren naar aanbiedingen, in winkels graaien in bergen spullen. Je kon het nu eenmaal hebben bij tassen, sjaals, crèmes, make-up, boeken, tijdschriften, bloemen, vazen, kandelaars, geurkaarsen of oorbellen.


We dachten nooit na over waar koopverslaving vandaan komt.
Het zou wel te maken hebben met verveling of zo.

Van de taoïsten leerde ik dit. Hou je vast, want het is nogal ontluisterend.
Er bestaat een direct verband tussen shoppen en seksualiteit. Als je seksueel drooggekookt bent, oftewel: je krijgt te weinig (en vergis je niet, dat geldt voor bijna alle vrouwen en mannen), dan zoek je elders bevrediging. Daarom shoppen vrouwen zo graag. Daarom bestaat de onbedwingbare lust tot kopen. De taoïsten gaan lekker kort door de bocht en zeggen dat alle vrouwen die je in de Kalverstraat ziet jagen of bepakt en bezakt de PC Hooft ziet afstruinen eigenlijk seks willen.

'Nee!' riepen we uit toen taotrainer Reinoud Eleveld het vertelde. We voelden ons aangesproken, we dachten aan onze schoenentic, al die verrukkelijke muiltjes in de kast.
'Echt,' zei Reinoud.
'En wat denk je hier dan van?' vervolgden we. 'Sinds we het vallei-orgasme trainen, is die koopverslaving verdwenen. Heeft dat iets met elkaar te maken?'
'Natuurlijk,' zei Reinoud, 'vrouwen die aan zelfbeminning gaan doen, raken in no time van hun koopverslaving af. Als je shopt en shopt en shopt ben je eigenlijk aan het jagen zonder je partner te bedriegen. De aanschaf van een heerlijk parfum of prachtige laarzen geeft een roesje en de jacht blijft toch betamelijk.'

Even dachten we terug aan een jaar of zeven geleden. Het gevoel van intens geluk, ja, bevrediging misschien wel, dat we konden hebben als we dat ene perfecte paar laarsjes hadden gevonden. Kopen had iets wellustigs. We fronsten onze wenkbrauwen, voelden een ietsiepietsie schaamte opkomen. We luisterden verder naar Reinouds betoog.

'Als je het vallei-orgasme leert, begin je met zelfbeminning. Je ontdekt de zachte kracht van meditatie en leert die zachte kracht naar beneden, naar je seksualiteit brengen. Je gaat houden van je eigen seksuele verlangen.'
'En dan is kopen en het gemis dempen niet meer nodig?'
'Precies,' zei Reinoud, 'er is geen gemis meer, je bent geen seksueel hongerige vrouw meer, want je zorgt seksueel voor jezelf.'
'Hadden we dat maar eerder geweten.'
'Bedenk maar eens hoe je voortaan kijkt naar vrouwen die staan te graaien in koopjesbakken, het verandert je hele wereldbeeld.'

Laat ons horen wat jouw ervaringen zijn of hoe jij erover denkt door hieronder een reactie achter te laten.


Team Vallei

 

Reacties  

Permalink6 Ingrid Bakker
Heerlijk herkenbaar! En tegelijk een geweldige extra reden voor aanschaf van de training in handen: binnen no-time heb je de aanschafkosten eruit! :-)
14-07-2015 12:22 Citeer
Permalink5 Trui
Hmmm,dit had ik nog niet gehoord, maar het doet me wel even nadenken ... . Ik heb zelf nooit zo graag geshopt, heb ook niet eens zoveel kleren. Kleren kopen is iets wat moet gebeuren omdat ik er wel graag een beetje leuk en comfortabel bijloop maar het shoppen zelf is niet echt een hobby ... . Dat ligt misschien ook aan het feit dat ik volgens de norm te zwaar ben en dus niet elk leuk kleedje met het gewenste effect kan aantrekken, en ook omdat ik het financieel niet zooo breed heb en dus ook nog andere dingen met mijn geld wil doen. Maar toch, ik heb nooit begrepen dat er vrouwen zijn die shoppen als iets leuks zien, die dat bijna 'nodig hebben' om zich goed te voelen. Ik heb dat totaal niet. Zou dat nu echt iets te maken hebben met het feit dat ik al sinds mijn tiende lange uitgebreide orgasmes heb ? Wat grappig ! Vind het wel spijtig dat die mannen altijd een hele introductie nodig hebben eer ze beseffen dat vrouwen-orgasme s ook enkel goed zijn voor de man zelf ! Ik heb tot mijn zeer groot verdriet enkel 2 mannen gekend met wie het vlotjes ging. De rest bleef nogal in gebreke en ik ben éééécht niet 'moeilijk'. Zoooo spijtig. Een orgasme in mijn eentje is helemaal oké, maar met zijn tweeën met veel liefde en verlangen vrijen en dan allebei een orgasme, hmmm, dat is toch nog fijner hoor, en dat mis ik wel. Ik merk ook dat als de 'orgasme-energi e' niet gaat 'stromen' (een soort uitwisseling tussen man en vrouw) dat ik nadien vaak buikpijn heb. Het lijkt wel alsof die vrijgekomen energie dan gaat vastzitten in mijn buik. Ik vind het wel super dat je dit werk doet Marleen. Misschien moet ik toch ook eens deelnemen aan een workshop.
14-07-2015 11:43 Citeer
Permalink4 coby van der veen
heel veel herkenning,dus werk aan de winkel
13-07-2015 15:05 Citeer
Permalink3 Lisa
Herkenbaar over het koopgedrag, ik heb er zelf eigenlijk geen last van, ik houd niet zo van geld uitgeven. Het is ook zo dat het shopgedrag vaak het extreemst is in de pms dagen, het oestrogeen daalt dan en progesteron stijgt. Hierdoor krijg je een verlangen naar comfort, want oestrogeen geeft je een comfortabel zacht gevoel, als dit wegvalt in de dagen voor de menstruatie zoeken vrouwen vaak een vervanging, in chocola, soulfood en shoppen. Dus niet eens zo zeer een tekort aan sex, gewoon een schommeling van de hormonen. Tenzij het natuurlijk een excessief shopgedrag is heel de maand door.
12-07-2015 22:30 Citeer
Permalink2 Inge
Hallo Marleen,
Voor mij was /is de reden om aan VO deel te nemen juist om van mijn verslaving af te komen. Dat is reden nummer 1.
Ik heb een eetverslaving en sinds de laatste jaren samen met het teveel drinken van alcohol.
Dit al vanaf mijn 16e. De reden was voor mij idd opvulling van leegte, het ontbreken van seksualiteit. Dit koppelde ik toen aan het hebben van een vriend. deze had ik op dat moment niet en ik miste intimiteit.
Op een gegeven moment kreeg ik wel een vriend maar ik schaamde mij om over seksualiteit te praten en wist ook niet wat ik lekker vond.
Na vele partners en een gestrand huwelijk van 20 jaar streef ik nog steeds naar geluk en harmonie. Ben inmiddels 48 jaar.
Heb ook al velen therapieën doorlopen.
Middels VO heb ik echt meer duidelijkheid en helderheid gekregen hoe het nu werkt. Dit met name door de tele seminars.
Ik doe 3 keer in de week huiswerk, elke ochtend chi kungs en 4 keer in de week helende klanken.
Ik ben 29 maart begonnen, doe mee aan krachtbron 2015 en ben nu 4,5 maanden op weg.
Heb tijdens de training toch een paar een terugval gehad. Dit omdat ik nog steeds geen warmte voel stromen. Niet in mijn rug, niet in mijn buik.
Heb ook niet echt de behoefte om huiswerk te doen.
Mijn wens is en blijft toch wel ooit een lieve man tegen te komen. Vooral op het moment als je gevraagd wordt de bloem te openen op je borstbeen.
Toch voel ik me wel een dappere en krachtige vrouw om aan deze cursus deel te nemen. Want ik voel me wel een pionier.
Ik sta nog steeds positief tegenover de cursus.
Al doende leert men , ook al duurt het jaren. Ik hou je graag op de hoogte van mijn ontwikkeling.
12-07-2015 10:57 Citeer
Permalink1 Aukje
Ik shop om er ook voor mn lief spannend en leuk uit te zien!
Het gevoel er goed uit te zien voor hem is heel belangrijk. Inderdaad leuke sandalen met rode teennagels, een andere keer sexy hoge hakken. Want hij vindt dat ook mooi!
12-07-2015 09:11 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen