'Nou, ik vind het helemaal niks, net een vleesmarkt,' nuffig haalde vriendin Carolien haar neus op. Aan haar was de demonstratie van Tinder niet besteed. We hadden net een hele rits mannen op het scherm van de telefoon zien langskomen. Allemaal mannen die net als zij - een date zochten. Carolien is al jaren op zoek naar een nieuwe liefde, maar het wil niet erg vlotten.

Gisteren zaten we met haar en vriendin Karin in het bageltentje. Karin gaf de Tinder-demonstratie. 'Het is gewoon fantastisch, moet je kijken,' zei ze stralend terwijl ze haar rechterwijsvinger elegant over het beeldscherm zwiepte, 'deze mannen zijn allemaal mogelijk partners voor jou Carolien. Zonder Tinder zou je ze nooit tegenkomen. En moet je kijken wat praktisch: we zitten nu hier in Amsterdam en ik ga nu aangeven dat we een leuke meneer voor je zoeken in een straal van een kilometer. Als je zo je bagel op hebt, kun je gelijk door voor een kopje koffie, oke?'

Carolien gilde, hief haar handen afwerend de lucht in en zei: 'Ben je gek geworden ofzo? Ik ga toch niet zomaar met een wildvreemde koffie drinken?'
Karins mond zakte open. 'Maar lieverd, ik wil je helpen.'

boog

                                                                            
Iedereen weet hoe lastig het is om een echte leukerd aan de haak te slaan. Die ene superieure man of vrouw, die en grappig is en goed haar heeft en slim is en enzovoort ligt nu eenmaal niet voor het oprapen. We horen vrijgezelle vriendinnen er steevast over klagen. Eigenlijk is dat onterecht: goed zoeken en tijdens die zoektocht af en toe denken dat het nooit zal lukken - moet. Zoeken en keuren en selecteren heeft een functie. Je zou wel gek zijn om je met de eerste de beste te verbinden.

Is Tinder een vleesmarkt? Karin en Carolien zaten te bekvechten. Vroeger, toen we nog kleine meisjes waren, scanden we in een paar minuten het hele schoolplein af en wisten we direct: die wel en die niet. En later, toen ik met mijn vriendinnen op jacht ging (we waren twintigers) deden we het net zo. We stapten een nieuw cafe in, loerden vijf minuten om ons heen en wisten dan precies met welke man of vrouw we wel en niet zouden willen praten, zoenen en misschien wel meer.

Kozen we op mooie karakters? Voortreffelijke, beschaafde geesten?

Welnee, we keken naar een leuke kop, een goeie lach, en soms een 'lekker kontje'. Mannen en vrouwen, hetero en homo, selecteren allemaal op dezelfde wijze. We laten ons niet per se sturen door uiterlijk of schoonheid, hoewel knapperds beslist een streepje voor hebben. Je kiest op we weten niet eens wat het is. Het is een vingerknip, een dierlijk instinct dat zegt: die is goed en die is fout.

We pakten de telefoon van Karin op en zwiepten nog eens langs de plaatjes. We deden de test: wie wel en wie niet?

We konden zo kiezen. Bizar.

Net toen we het enthousiast aan Carolien wilden vertellen, zei ze: 'Kijk, die man in die rode trui, die lijkt me nou wel leuk.' We keken en zagen de man zitten. We werden er niet warm of koud van, maar Carolien voelde blijkbaar die 'klik'.

Tinder was gewoon het nieuwe cafe. En de liefde bleef een mysterie.

Team Vallei

PS We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met Tinder, laat je reactie hieronder achter.

 

Reacties  

Permalink6 Dinah
Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties.
Er zijn zeker leuke en minder leuke mannen op Tinder, maar dat is overal toch...?
Ik heb nu sinds 3 maanden een erg leuke en lieve man leren kennen via Tinder, voelt goed, wat het verder wordt weet ik niet.
Ik geniet er nu van en de rest, de tijd zal het leren....
01-02-2015 22:31 Citeer
Permalink5 Esther S
ook ik zit nu een paar maanden op tinder, en via chat kun je meestal wel ontdekken wie serieus is of niet, Ik chat nu met een hele leuke man, nu via Facebook, en aanstaande vrijdag hebben we een date.. om elkaar in het echt te zien, spannend, maar als ik thuis blijf weet ik dat ik niets mee maak.. dus wordt vervolgd
01-02-2015 15:07 Citeer
Permalink4 Gatske
Ik ben bij Tinder sinds twee maanden denk ik, verschillende matchen, 1 wordt serieuzer en nu sinds gisteren haakt hij, en ik eigenlijk ook, af. Goed zoeken zeg je Marleen, dat denk ik ook, maar weet je, na een ervaring zoals deze weet ik t ook even niet meer. Ik bén al lang weer blij met mij en wil al lang graag meer delen van mijn leven en samen zijn/doen. Het verdrietige is dat ik niet dichter lijk te komen bij waarom er geen man op mijn pad komt die wil blijven, leren kenne, vrienden worden, de sluiers gaan... Zonder meteen het bed te moeten delen. Ik ben er echt niet vies van, in tegendeel, maar wil zorgdraag ervaren dat het om "mij" gaat en niet alleen of in de eerste plaats om seks! Ik lees dat het anderen soms wel en ook soms niet gebeurt dus het is niet persé iets van mij, maar vind het wel verdrietig. Tinder is een prima plek voor mij en stepout is de Vlaamse variant. Echt je moet er eens op kijken, bijna allemaal met drank in hun hand, op hun motor, snelle auto, ach ik weet t dat zegt niet alles, maar toch, waar zijn de échte mannen? Niet op Tinder in België geloof ik, vandaag, dus, ben beetje neerslachtig, zoals het weer. Morgen nieuwe dag, nieuwe match? Ik ga er toch voor, geef na twaalf jaar niét op, horen jullie me? Dagdag en bedankt voor t lezen!
01-02-2015 13:00 Citeer
Permalink3 Anouk den Hamer
Tinder een vleeskeuring? Ja, maar in de kroeg op een leuke vent vallen is ook gebaseerd op een vleeskeuring. Net wat jij zegt, Marleen.

Ik heb Tinder afgelopen jaar ontdekt. Eerst een hele leuke rebound guy gevonden voor na mn jarenlange relatie (vond hij ook leuk om mijn rebound te zijn) en later, toen ik inmiddels klaar was voor wat serieuzers, heb ik op Tinder zowaar (ik durf het bijna niet te zeggen, maar het voelt echt zo) de man van mn leven ontmoet. We zijn nu sinds de zomer samen en ik voel "he's here to stay".

Ik snap alle kritieken op Tinder, maar er kan ook echte liefde uit voortkomen.

Dus single meiden die op zoek zijn....probeer het een tijdje. Je zult zien dat er ook leuke mannen op Tinder zitten.
01-02-2015 11:04 Citeer
Permalink2 Caat
Ik vond tinder Great. Leuke mannen ontmoet en met de
Een wel sex ander weer niet en ach vleeskeuring of niet
Je screent aktijd iemand waar dan ook ik heb de laatste 11 jaar veel gedate via dating sites. Het is nu eenmaal van deze tijd !!!
Plus het feit wil je een love zonder kids je kunt t allemaal zo zoeken
I say go For iT vallei lady's
Liefs
01-02-2015 09:20 Citeer
Permalink1 Tamara
beste Marleen,

Ik heb mijn grote liefde gevonden via tinder. Wij zijn nu zo'n 5 maanden samen. Geloofde ook niet in dit medium, kwam ook eerst alleen maar mannen tegen die maar 1 ding wilden.... Sex...... Dat was een paar keer leuk en spannend... Maar niet wat ik wilde... Nu weet ik dat het een fase was.... Ik zou nooit liefde tegenkomen als ik er niet zelf klaar voor was.... Eerst mezelf terugvinden en rust in mijn lijf.... Ik dacht ook dat tinder niet het medium was... Liefde via internet, een vleeskeuring... Maar zoals je schrijft gaat dat in een café ook zo.... Dit werkt alleen wat sneller, lekker anoniem zeggen wat je denkt... Ik stond op het punt om met tinder te stoppen, was "klaar" met al die vervelende mannen, maar ging het nog 1 week proberen.... Blij dat ik het achteraf gedaan heb..... Vanaf het begin is het leuk.... Heerlijk om weer liefde te voelen in mijn lijf en ook weten dat het wederzijds is...
Of het voor altijd is.... Dat weet niemand... Wij genieten nu....

Veel liefs
01-02-2015 08:51 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen