Van de week ontstond er op Facebook onderstaand gesprekje. Het ging ongeveer zo (ik heb de mensen andere namen gegeven):

Anja: Ik lees ' vrouwen gaan liever uit eten dan dat ze vrijen. Ze lezen ook liever een boek.' Huh? Ik herken mezelf daar niet in. Hoe is dat voor jullie?
Maria: Uh? Nee, ik herken mezelf daar totaal niet in.

Nadia: Verschrikkelijk toch? Er valt voor veel vrouwen nog veel te leren. Want als je het goed doet dan is het goddelijk.
Karin: Kan het ook allemaal achter elkaar? Of is dat te hebberig?

Doris: Ik ben blij als ik vrij.
Anton: Hoopgevende reacties hier.

Marcel: Denk dat het aan de man in kwestie ligt.
Everard: Welke groep vrouwen is hier bedoeld? Neem aan dat het niet algemeen bedoeld is?

Anja: Auteur Marleen Janssen schrijft het in haar boek Alleen voor vrouwen. Ze heeft afgelopen jaren heel veel vrouwen geïnterviewd.
Everard: Wat een armoedige en uiterst trieste conclusie. Ik herken dit niet bij de vrouwen om me heen. Misschien een te sterke reflectie van haar zelf?
 
nb 50 2014


Toen Alleen voor vrouwen net was verschenen, waren er vrouwen die woedend op ons waren. Ze zeiden dat we al die gekkigheid verzonnen. Vrouwen hielden juist wel van seks. We waren veel te negatief.
 
Op Facebook ging het gesprek door. Op een gegeven moment schreven we dit:
Alleen voor vrouwen: Tja lieve mensen, we verzinnen het niet. Je hebt nu eenmaal gelukkige en minder gelukkige mensen in bed. En als het over seks gaat, liegt iedereen het rapportcijfer een beetje omhoog. Behalve jullie natuurlijk.
 
We krijgen elke dag post van vrouwen die niet van seks houden. Soms zeggen ze dat het aan hun partner ligt: 'Hij is een slechte minnaar, hij raakt me niet fijn aan.' Of: 'Hij komt altijd binnen drie seconden klaar en dan lig ik daar onbevredigd.' Maar meestal vertellen vrouwen dat ze geen idee hebben hoe je seks 'doet'. Ze hebben het dan niet over de technische handelingen, maar over seksueel opgewonden raken, zichzelf aanraken, van zichzelf houden.
 
Op Facebook schreef Janneke: Komt dit omdat er te weinig vrouwen bestaan die weten wat goede seks is?
Wies: Of die hun lichaam niet goed genoeg kennen?
Anja: Er blijkt een heel grote groep vrouwen te bestaan voor wie dit geldt #triestmaarwaar. Ik zie het ook in mijn praktijk. Zou het niet gewoon waar kunnen zijn wat Marleen Janssen schrijft?
Marjan: Kan me niet voorstellen. Maar ik denk niet dat de vrouwen dat hier gaan 'toegeven'.
 
Daar had Marjan een interessant punt. Je gaat toch niet toegeven dat je er niks aan vindt? Niet van seks houden is een taboe. Het is 'mode' om van seks te houden en er veel aan te doen. Nooit hoor je de andere kant. Terwijl die wel degelijk bestaat. Bij veel vrouwen (en mannen ook trouwens) gaat seks niet zo makkelijk en vanzelf. Laat staan dat het feestelijk is. Bijna de helft van de vrouwen heeft moeite met het krijgen van een orgasme. Veel vrouwen hebben pijn bij het vrijen.
 
Een van de belangrijkste dingen over seks die we leerden van de taoïsten is dat je zin in seks en plezier in seks kunt leren. Daar gaat het vallei-orgasme over. Veel vrouwen gaan veel te snel over tot de daad. Veel vrouwen hebben weinig gevoel in hun seksuele zone. 'Het lijkt wel een ijskast' hoor ik regelmatig, 'het duurt zo lang eer ik iets voel, daar kan mijn man echt niet op wachten.' Of deze: 'Seks? Na mijn vijftigste is dat hoofdstuk wel gesloten. Ik denk er nooit aan. Het is gewoon verdwenen uit mijn leven.'  
 
Vrouwen die de technieken van het vallei-orgasme leerden, vertellen er dit over:
 
Maris (53): 'Ik ben nog niet zo lang bezig, maar ik voel me al honderd miljoen keer beter dan toen de boel nog op slot zat daar beneden.'
 
Annejet (42): 'Mijn grootste ontdekking is deze: mijn seksualiteit is van mij, ik heb geen ander nodig om te kunnen genieten. De schaamte is eraf.'
 
Mieke (59): 'Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik ben gewoon meer van mezelf gaan houden. Ik vind mezelf zo mooi en zo zacht en zo vrouwelijk. En dat verbetert ook de intieme relatie met mijn vrouw.'
 
Wat Mieke vertelt is niet ongewoon. Je kunt het zelfs verwachten: als je kennis maakt met de technieken van het vallei-orgasme leer je om veel meer van jezelf te houden. Van je eigen lichaam, je eigen seksualiteit en je eigen binnenwereld. Letterlijk door aan zelfbeminning te doen. Hier lees je meer over de cursus.
 
Wat we ook van de taoïsten leerden, is dat je wijsheid nooit alleen voor jezelf mag houden. Daarom vertellen we deze verhalen over vrouwelijke seksualiteit aan jullie door. De taoïsten zeggen: geef wijsheid door aan je dochters, je zussen, de vrouwen in de straat.

Team Vallei

PS Grappig nieuwtje: het woord vallei-orgasme is opgenomen in het woordenboek. Kijk maar.

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen