'Help, de seks is verdwenen, wat moet ik doen?'
Nou, op de eerste plaats: niet paniekeren. En ook niet denken dat je de enige bent, want geloof me wegebbende seks komt voor in alle relaties.
We horen je een zucht van verlichting slaken.
Je denkt: gelukkig, ik ben niet abnormaal.
 
Welnee, je bent heel erg normaal. Zolang mensen verliefd zijn, bestaat de relatie uit seks. Je komt nauwelijks het bed uit. Maar na een half jaar tot een jaar normaliseert het.
Hèhè.
Je kunt weer slapen. En lezen of tv-kijken.
Ook fijn.
 
En dan, meestal na een jaar of vier samen (of langer natuurlijk), constateer je: we hebben het al een hele tijd niet gedaan.
Een maand. Een half jaar, acht maanden.
Dat ziet er dan zo uit:

 

nb 48 2014 
  Illustratie: Rosita van Eijsden
 
Je ligt als planken naast elkaar in bed. En die man kan natuurlijk net zo goed een vrouw zijn. Want oud of jong, hetero of homo: alle mensen krijgen in hun relatie te maken met een koud bed. Of een afkoelend bed. Zo noemen de taoïsten het. Je weet gelijk wat ze bedoelen.
Veel mensen raken ervan in de war. Ze zeggen: 'Moet ik nu de rest van mijn leven door als maatjes?'
'We lijken wel broer en zus, ik wil dat niet!'
En: 'Dit kan toch niet alles zijn?'
 
Dat is een goede vraag. En het antwoord luidt: inderdaad, dit is niet alles. Er is meer. Zin in seks kan uit je relatie verdwijnen (heel normaal), maar je kunt de zin in seks ook weer terugvinden. Veel vrouwen die nog maar weinig zin hebben, kunnen 'de eerste vonk' niet meer vinden. De startmotor wil maar niet aanslaan. Maar wist je dat de startmotor in jezelf zit? Dat 'zin in seks' echt niet van een filmpje, een erotisch boek of een gek speeltje hoeft te komen? Welnee, je hebt alles in huis. Je moet alleen weten hoe het werkt in het lichaam. Daar gaat het vallei-orgasme over. Misschien heb je dat al in de gaten. Misschien ben je net met de cursus begonnen en ben je nog zoekende. We zijn benieuwd hoe het met je gaat. En met je misschien wel koude bed.
Merk je dat de technieken van het vallei-orgasme invloed hebben op je liefdesleven?
Kun je de vonk tot seksuele opwinding makkelijker vinden?
Is je koude bed weer warm geworden?
 
Je doet ons een groot plezier als je hieronder wat zou willen vertellen over je ervaringen.

Team Vallei

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen