'Mijn man is onverzadigbaar (en ik geef hem dus steeds seks), hoe erg is dat?' Daar schreven we vorige week over en het leverde een stortvloed aan post op met allerlei vragen. Deze bijvoorbeeld: 'Interessant, maarre kan het ook andersom zijn? Ik heb namelijk altijd zin en mijn man niet.'
Een andere vrouw schreef: 'En hoe zit het met twee vrouwen? Komt het daar ook voor?'
 
Het antwoord is twee keer ja: verschil in verlangen want daar gaat het hier over: de een heeft meer zin in seks dan de ander komt voor bij hetero's, homo's, oude en jonge stellen.
 
nb 44 2014


 
We hebben taotrainer Reinoud Eleveld nog eens gevraagd hoe het nou precies zit: is viriliteit misschien zelfs voor een deel erfelijk? 'Jazeker,' zei Reinoud, 'als een man en een vrouw met goed gevulde testikels en eierstokken een liefdesbaby maken we kunnen er wel van uitgaan dat Burt Lancaster en Deborah Kerr dat hier aan het doen zijn , maken ze een kind met goed gevulde nieren. Een kind dat 'tussen de bedrijven door verwekt wordt€ heeft minder lading in de nieren. Als je het leven begint met volle nieren, dan heb je geluk. De taoïsten noemen de meegegeven energie in de nieren 'voorouderlijke energie€. Het is startmotor-kracht voor je hele systeem, ook voor je seksualiteit. Mensen met goed gevulde nieren zijn virieler en hebben meer zin in seks dan mensen met minder goed gevulde nieren.'
 
Als je zin in seks beschouwt als een emmertje, dan heeft de een dus een groter emmertje dan de ander. En je snapt natuurlijk wel dat het een wonder zou zijn als je een partner treft met een emmertje dat exact even groot is.
 
Betekent dat dan dat je je erbij neer moet leggen als je een klein emmertje hebt en dus niet zoveel zin in seks? Niet per se, want vrouwen met weinig zin hebben erg veel baat bij de technieken van het vallei-orgasme. Daarmee leer je waar je seksualiteit zit (bij veel seksueel ingedutte vrouwen zit het verstopt) en hoe je die sensualiteit weer tot leven kunt brengen. Je kust het wakker. Fijn voor jezelf en voor je partner.
 

Team Vallei

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen