We vallen gelijk met de deur in huis: hoe hou je het spannend in bed, die vraag is een ongelooflijke misvatting. Een relatie is een ademend organisme. De ene dag vind je elkaar wat leuker dan de andere dag. De ene week ben je weer een beetje verliefd, de andere week denk je: krijg het heen en weer (of erger).
 
Volgens de taoïsten ontwikkelt elke relatie zich volgens een bepaald patroon: natuurwetten zijn het. En denk nou niet bij het woord 'wetten' aan dwingende voorschriften, maar... aan hoe de natuur het doet.

Bomen maken in de lente blaadjes, in de zomer staan ze er schitterend bij, in de herfst laten ze hun blad los en in de winter is er rust. De bomen volgen de natuurwetten. Er staat nergens een bord met daarop: bomen moeten nu blaadjes gaan maken. Ze volgen geen voorschriften maar natuurlijkheid in ritme. Die natuurlijkheid zit in alles. Ontluiken, tot bloei komen, kalmeren, loslaten. Je bent jong, je wordt oud, je sterft. Het is ochtend, middag en avond. Steeds lijkt het alsof het tot stilstand komt. Maar als je in de winter langs een kale boom loopt, zeg je niet: 'He, er zitten geen blaadjes aan, hij zal wel dood zijn, omhakken die handel.'

Nee, je weet dat er onder de grond werk wordt verricht en dat het straks als de lente begint allemaal weer uit gaat lopen.
 
duik


 
Hoe hou je het spannend in bed? Die vraag is dus, vanuit taoïstisch perspectief, behoorlijk mal.
 
De taoïsten zeggen: laat dat beddenleven nou gewoon eens op zijn beloop.
Koop geen gekke seksspeeltjes die nog groter zijn of nog wilder bewegen.
Boek geen hotelkamer op een nog gekkere plek (deze op het plaatje is in Thailand en bevat een onderwaterslaapkamer; je moet ervan houden).
Ga niet mee in de laatste 'seksmode' van Fifty Shades of Grey en bind je partner dus niet vast aan de beddenspijlen.
 
Doe het gewoon allemaal niet. Het is niet altijd lente. Het kan niet altijd 'spannend' zijn.
 
GELUKKIG NIET, ZEG.
 
Wat je moet begrijpen is dit. Als er in een relatie minder wordt gevreeën en je vraagt de scheiding aan, dan hak je een kale winterboom om.
Terwijl: als je vertrouwt op de natuur en op de fundering van je relatie en je geeft het tijd, dan is de kans heel groot dat de blaadjes weer ontluiken.
 
Je kunt alleen ontluiken als er ook tijd is om te rusten. Daar gaat het precies over in de cursus van vallei-orgasme. Veel vrouwen zijn seksueel ingeslapen. Ze hebben nooit meer zin en weten ook niet hoe ze wakker moeten worden.
Nu weet je: louter slapen is niet natuurlijk. En alleen bloeien is ook niet natuurlijk. Het gaat om het juiste ritme. Dat leer je in de cursus van het Vallei-orgasme.

Team Vallei.

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen