We zaten met vijf vriendinnen aan tafel. Er was wijn en kaas en ook een nootje. Vriendin A. tot haar verdriet weer single zat met een probleem. Laatst was ze eindelijk weer eens een leuke man tegengekomen. Maar in plaats van hem direct te bespringen 'Excusez le mot,' zei ze, 'maar ik was gewoon geil' had haar onderbuik gezegd: even wachten.
Nu maakte ze zich zorgen. Zou die leuke man niet weglopen? Gedroeg ze zich nu misschien als een saaie muts? Wat vonden wij er nou van?
 
We keken elkaar aan.
'Tja,' zei de een, 'ik volg altijd mijn gevoel: heb ik zin, dan heb ik zin en duik ik het bed in. Wat maakt het nou uit of je elkaar pas net kent?'
Een ander zei: 'Ik doe dat niet, hoor, ik wil eerst weten of hij echt leuk is. En volgens mij is daar niets 'saais€ of 'ouderwets€ aan.'
 
NB 37


 
Vervolgens keken ze allemaal naar het vallei-orgasme-team. Wij zijn natuurlijk zo langzamerhand het alwetende seksorakel geworden. Grappig, maar niet helemaal waar. Hoewel we hier wel iets over weten.
 
De taoïsten zeggen in koor: doe het niet, stel het uit. En nee, daarmee ben je geen dooie muts en ook geen ouderwetse maagd. Je let gewoon goed op je seksualiteit. De taoïsten zeggen dat als je de intimiteitsstappen rustig doorloopt dus de tijd neemt om elkaar te leren kennen en niet gelijk naar the goal racet je veel meer kans hebt om een blijvende, warme en stevige relatie op te bouwen. Je kunt dus beter eerst vriendjes worden voordat je iemand in je meest intieme deel toelaat.
 
Vriendin A. is niet de enige die liever niet wacht met de daad. De helft van de westerse mensen heeft seksueel contact voor er sprake is van een romantische verbinding. Neuken telt nu eenmaal als 'echte seks'. En haast hebben is 'normaal'.
Wat een onzin.
 
De taoïsten hebben een interessant punt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat snel seks hebben het datingsproces negatief beïnvloedt. Gevoelens van schuld, onzekerheid en ongemakkelijkheid steken na afloop de kop op. De kansen op verliefdheid en een relatie nemen drastisch af. Een kater dus, om alles wat je links hebt laten liggen. Want hoe leuk is die eerste kus? Stiekem elkaars hand aanraken tijdens het lopen? Met kleren aan vrijen in de portiek?
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat hoe rustiger stellen ontsluieren, hoe succesvoller de huwelijken zijn. Stellen die seksueel contact uitstellen, leggen een betere basis. Ze nemen de tijd om te kijken of ze werkelijk bij elkaar passen, en of de motor van hun relatie op meer dan alleen seksuele aantrekkingskracht drijft. Zo verklein je de kans dat je na anderhalf jaar wakker wordt naast iemand en denkt: is dit het nou?
 
De fles wijn was leeg, de kaas op. Vriendin A. zat er wat stilletjes bij. Gelukkig wist een van de meiden raad. Ze zei: 'Ik zie de liefde als een artisjok, die prop je ook niet in een keer in je mond, al heb je nog zo'n honger. Die pel je blaadje voor blaadje af.' En over die man die misschien weg zou lopen had ze ook nog wel iets te zeggen: 'Als hij je echt leuk vindt, dan laat hij je niet gaan. En doet hij dat wel, dan weet je zeker dat hij niet de ware was.'

Team Vallei

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen