Denken we dat we alles weten over seks, hebben we toch nog zo veel heimelijke vragen. We hebben een top drie voor je samengesteld.

1. Kan lust opraken?
Nee hoor, lust is geen potje dat leeg raakt. We denken het wel. Veel mensen zijn bang dat als ze te veel masturberen, er weinig overblijft voor seks met de partner, maar het is juist andersom. Hoe meer je vrijt (naar beider genoegen natuurlijk) en solosekst, hoe meer lust.

 nwsbrf 2

2. Ik heb geen zin in seks, ben ik wel normaal?
Ja, je bent normaal, want heel veel vrouwen vergaat de zin tot seks. Uit onderzoeken blijkt wel dertig procent. Even een paar doordenkers: hoe definieer je 'geen zin'? Heb je geen zin in seks of geen zin IN DEZE MANIER VAN SEKS DIE JE MISSCHIEN NIET ZO LEUK VINDT? Nog een: mensen denken nog steeds dat zin als een rijp appeltje uit de boom valt. Dat is niet waar. Je moet er iets voor doen. Ten derde: zin in seks is geen constante, het komt en gaat. De taoïsten zeggen dat zin het ritme van een natuurlijke golfbeweging heeft, een beetje zoals eb en vloed. Er zijn momenten dat je actief bent en veel vrijt, daarna volgt een fase van verteren, dan ben je op jezelf. Van die rustfase begrijpen we niks in het Westen. We denken: o jee, ik heb geen zin meer, nu is mijn relatie mislukt, misschien moeten we maar scheiden. 

3. Is zin in seks 'maakbaar'?
Jazeker is zin maakbaar. De taoïsten zeggen dat 'geen zin' eigenlijk betekent  dat je de vonk tot opwinding niet meer kunt vinden. Die ligt ergens onder in een oude boodschappentas te verstoffen. Je bent haar kwijt. Terwijl: als je weet waar de vonk zit en hoe je haar inzet, dan kun je de machine ermee aanzetten. De vonk is het begin van de technieken van het vallei-orgasme: hier begint het hele verhaal. Wil je er meer over weten en een supertruc leren om je seksualiteit terug te vinden? Luister dan naar het mini-webinar dat taotrainer Reinoud Eleveld en journaliste Marleen Janssen erover opnamen. Hier vind je het verhaal van de vonk. 

Veel luisterplezier.

Team Vallei

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen