We kregen van de week een brief van Annette. Ze schreef dat ze ons al maanden op de voet volgt en erg geïnteresseerd is in seksualiteit en wat we daar over vertellen. 'Maar,' zei ze, 'ik word er ook zenuwachtig van. Ik ben bijna vijftig en ik heb een gelukkig huwelijk. Ondanks het feit dat ons seksleven nooit erg 'bloeiend' is geweest. Ik kan opgewonden raken, maar een orgasme heb ik nooit mogen beleven. Nu lees ik over het vallei-orgasme. Dat prikkelt me, maar ik denk ook: dat kan toch niets voor mij zijn? Ik krijg niet eens een huis-tuin-en-keuken orgasme.' We snapten Annette. En schreven haar terug over de rivier van gevoelens, de gevoelszone waarmee je leert kennis maken als je het vallei-orgasme traint.

Nooit Klaargekomen Rivier 


Toen taotrainer Reinoud Eleveld ons vertelden dat we kennis zouden maken met de rivier van gevoelens, weten we nog dat we schaterlachend zeiden: 'Rivier van gevoelens? Wat is dat nou weer?' We dachten dat Reinoud zich overgaf aan een soort artistieke beeldspraak.

Dat was niet zo. Als je het vallei-orgasme leert, begin je met jezelf in opwinding te brengen. Maar in plaats van in galop naar de top te rennen, bouw je pauzes in. Zo leer je de kracht van je seksualiteit kennen en leer je haar besturen. Daarnaast maak je kennis met de rivier van gevoelens. Westerse meisjes denken dat het lekkere van seks gebeurt tijdens de seks en als je druk bezig bent. Maar de taoïsten weten dat je juist de mooiste sensaties ervaart tijdens de pauzes.

Als je dus niet-doet. 
Dat is de rivier van gevoelens.

Toen Reinoud Eleveld er voor het eerst over vertelde, geloofden we het niet. We vonden ook dat we prima konden voelen. 
Nu denken we daar heel anders over. 
Nu weten we dat we voorheen maar de helft voelden. Of misschien zelfs nog wel minder. 

Als je je hele leven al citroenijs eet en het lekker vindt, kun je je niet voorstellen dat er andere smaken ijs bestaan die je misschien nog veel lekkerder vindt.

We vertelden Annette dat het vallei-orgasme een andere aanvliegroute naar seksuele opwinding en het orgasme is. Je ontdekt gevoelens en subtiliteiten waar je normaal gesproken aan voorbij raast. Juist voor vrouwen die moeite hebben met opgewonden raken en/of nog nooit zijn klaargekomen, is het vallei-orgasme een antwoord.

We weten dat er heel veel Annettes zijn. We wensen hen allemaal vele vallei-orgasmes, maar vooral de ervaring om te deinen in hun eigen rivier van gevoelens. Dat is zo fijn, dat is je eigen lijf leren ontdekken.

Team Vallei

PS Ontdekte jij de rivier van gevoelens al? Leuk als je hieronder vertelt over je ervaringen.

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen