We hebben gegierd van het lachen om de etalagepoppen met volle bossen. Bij American Apparel leukgekke winkel weten ze hoe het moet: choqueren.

In New York zag de etalage van de hippe kledingwinkel er een paar weken geleden zo uit:

Schaamhaar Mag

Er werden heel veel plaatjes geschoten en veel meningen geventileerd. Vooral de jongeren vonden het schaamhaar vies en 'onnatuurlijk'. 
Daar moesten we ook weer om lachen. 
Er was een Amerikaanse jongeman van begin twinitig die zei: 'Ik heb nog nooit een vrouw met schaamhaar gezien, ik kijk mijn ogen uit.'

Zo, dachten we, dat is ook wat. 
We liepen de hele dag te denken over hoe dwingend en vormend 'de mode' is.

Op dit moment zitten we in een schaamhaarloze periode volgens de mode dan maar het tij zal spoedig keren. Let op onze woorden: we gaan terug naar de behaarde zone.

Seksuologen en huisartsen zullen er blij mee zijn. Scheren en waxen kan leiden tot een hoop narigheid. Ingegroeide haartjes en de akelige consequenties daarvan je kunt het zelf wel bedenken zijn volgens seksuologen de meest voorkomende klachten.

De zone zelf zal ook opgelucht zijn. Vagina's zijn helemaal niet dol op al dat gehannes. Scheerschuim, zeep en de kastijding met wax zorgen voor een verstoorde zuurgraad. Veel vrouwen zeggen dat een kaal onderkantje hun 'een schoon gevoel' geeft, maar eigenlijk sorteert het juist het tegenovergestelde effect.

'Gewoon schoonspoelen met water zonder iets en verder niet te veel aan prutsen,' luidt het advies van deskundigen.

We horen graag wat jij ervan vindt. Kaal of laten groeien? Meegaan met de mode of lekker je eigen plan trekken?

Team Vallei

Reacties  

Permalink18 Sonja
Beiden vind ik mooi en fijn. Scheer mij dus niet iedere week. Kan moeilijk keuzes maken 😁.
Heel glad vind ik fijn aanvoelen, wat haartjes vind ik er krachtig en vrouwelijk uitzien. De bikini lijn epileer ik mooi, evenals mijn benen. Voel mij dan mooi, zacht, vrouwelijk en sterk.
Mannen maakt het niets uit, die vinden alles prachtig 😁
Ben 37 gewoon even ter info
07-01-2018 11:14 Citeer
Permalink17 Vlinder
Ik heb het nooit gedaan, of beter gezegd altijd geweigerd. Ben nu 51, dus kom ook nog uit de tijd dat mensen het niet eens bedachten. Gezegend met een flinke bos probeer ik het wel binnen de perken te houden. Als het te lang wordt vind ik het te warm. En buiten het bikinibroekje is ook wat ongemakkelijk.

Overigens nooit klachten gehad van het manvolk. Het geeft ook een extra sensatie als je minnaar je door je krulletjes kroelt. Zeer prikkelend, dus dat zou ik ook echt niet willen missen.

En verder...ik ben geen kind meer, dus ik hoef er ook niet zo uit te zien.
04-08-2014 09:17 Citeer
Mijn zusje zei: we zijn toch geen kleine meisjes! We zijn volwassen, daar hoort schaamhaar bij! Ze heeft gelijk.
Ik zag een meisje in de sauna met een volle driehoek en vond dat zo mooi.
Ik houd het nu binnen de bikinilijn en niet te lang. En ik verf het, om het lekker donker te houden, want ja, dat is de andere kant, ik ben geen klein meisje, maar wil wel graag een mooi donker glanzend driehoekje...!
22-02-2014 21:58 Citeer
Permalink15 Ondine
Variatie is leuk, experimenteren is leuk, jezelf verzorgen inclusief bikinilijn en wellicht meer is prima, maar dat een vrouw MET schaamhaar vies en onaantrekkelijk zou zijn, ik vind het een gotspe! Alsof je in je natuurlijke staat van volwassen vrouw niet sexy en acceptabel zou zijn! Een man die daar hysterisch op reageert is voor mij een afknapper en een no-no. Dan ga ik in de contramine en laat Gods water over Gods akker vloeien.
14-02-2014 13:15 Citeer
Permalink14 Sandra
Blij te horen dat het weer mag. Ik heb jaren geschoren (met olie en schoon mesje :) ) en soms totalwax. Met als argumenten schoner, meer sexy. Maar nu ben ik 52 en hoeft het niet meer zo. Super dat ik dan toch weer 'modern' ben. Dat gedoe steeds, en die dunner wordende huid erbij. Je scheert zo in je lip :) Wordt je toch ook niet blij van. En orale sex? Tja. Een beetje korthouden mag wel. Een vlecht tussen je tanden lijkt me inderdaad niet prettig. Have Fun! Relax
13-02-2014 11:07 Citeer
Permalink13 marleen
als je door wilt lezen over het onderwerp: afgelopen zaterdag stond dit (uitstekende) verhaal in het VK-magazine.

http://vallei-orgasme.nl/images/Blog/VK_schaamhaar_trend.pdf
Leesplezier, marleen
11-02-2014 08:59 Citeer
scheren,voor wie,mooi laten zitten het is er niet voor niets,en ik vind het maar kaal,kale poes.ik ben meer naturist,lekker bloot als het kan,camping,sau na,bikini lijn heb ik zo ook niet nodig,dus ook daar geen stoppeltjes jeuk
10-02-2014 19:16 Citeer
Permalink11 Wilma
Mijn schaamhaar scheren: dacht het niet! Ik ben toch geen 12 meer. Vind het ook onzinnig dat jongens hun borsthaar scheren of zelfs waxen! Come on!
Voor die rage nooit klachten gehad van het herenvolk.
10-02-2014 16:46 Citeer
Permalink10 Jan Stemerdink
Aaargh! Kaal is lelijk!
Ooit begonnen als het bijwerken van de bikinilijn is het scheermes steeds verder opgerukt. In de jaren '80 begonnen dames een ovaaltje te hebben in plaats van een driehoekje. Ik vond dat niet mooi. De kantjes scheren zodat het haar binnen een bikinibroekje blijft is mooi, maar dan wel zo dat er een driehoekje overblijft. Helaas werden de poesjes steeds kleiner. Toch vond men lange tijd dat er wel wat haar moest blijven zitten. In de jaren '90 was het kaalscheren nog zo uitzonderlijk dat er een woord bestond voor zulke mensen: smoothies. "Wij zijn smoothies en we hebben het gevoel dat we daarop worden aangekeken," las ik in het blad Naturisme. Ongeveer vanaf de eeuwwisseling is dat omgeslagen, steeds meer mensen zijn als kinderen zo kaal. De vergelijking met het onvolwassen lichaam ligt voor de hand en ik vind het vreemd dat zoveel mensen het mooi vinden. Een meisjeslichaam is recht, plat en kaal en dan komen de vormen van heupen en borsten en de haargroei. Die vormen maken van haar een vrouw, maken haar sexy, daar is iedereen het nog wel over eens; voor mij geldt dat ook voor dat driehoekje. We zitten nu al bijna vijftien jaar opgescheept met die idiote mode, laten we er nu eens mee stoppen.
Wordt volwassen, heb haar.

Groet,
http://janstemerdink.wordpress.com/2013/04/09/de-cultuur-van-de-bedekte-lichamen/
10-02-2014 15:51 Citeer
Permalink9 Rosana van der Wagt
Als men meer wil weten over de evolutie technische functie van schaamhaar typ dan ff "functie van schaamhaar" in en je krijgt een leuk stukje op Wikipedia. In Korea worden b.v. 'schaampruikjes "gebruikt...Ook interessant: Een andere reden is dat schaamhaar een aanwijzing voor seksuele rijpheid is (Wikipedia.) Waarom wordt het als "normaal" beschouwd als een volwassen vrouw een schaamstreek heeft van een pe-puber? Dat je de zaak In controle houd..alla...ma ar zo kaal als een biljardbal? Leuk misschien tot je 3oste maar daarna is het van onder lagereschool en van boven aow....bij wijze van spreken...
10-02-2014 14:48 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen