We hielden van Bridget Jones vanaf haar eerste dagboek. De herkenning. En de humor. Om Bridget Jones' dagboeken konden we zo hard lachen dat we van de bank vielen.

bridget


Deze maand kwam het nieuwe boek van schrijfster Helen Fielding uit: Bridget Jones, Mad about the boy. Bridget is inmiddels 51, heeft twee kleine kinderen en zoekt nog steeds die liefde, want Mark Darcy is dood. Bridgets vrienden vinden dat ze na vier jaar rouw gewoon seks nodig heeft:

'Een vrouw heeft behoeftes,' gromde Talitha theatraal. Wat is een moeder voor voorbeeld voor haar arme kindertjes als ze lijdt aan een minderwaardigheidscomplex en seksueel gefrustreerd is? Als je niet snel een beurt krijgt, groei je letterlijk dicht.' 

Zaterdag, 21.15 uur:

Kinderen slapen en huis is donker en stil. O god, IK BEN ZO EENZAAM.
Iedereen in Londen behalve ik is op stap, buldert van het lachen met vrienden in een restaurant en gaat straks naar huis om seks te hebben. 

Kort daarna danst ze eindelijk weer eens close met een man:

Flitsen en golven van lang vergeten lust stroomden door me heen, alsof ik het monster van Frankenstein was dat werd aangesloten op elektriciteit, maar dan romantischer en sensueler en ik merkte dat ik instinctief met mijn vingers in het haar van die vreemde voelde, en aan de huid in zijn nek. 

Een dag later (na seks met die danspartner), 0.55 uur:

Rusteloos en opgewonden. Heb het gevoel dat ik al die tijd in een van mannen verlaten woestijn heb geleefd en dat het nu ineens mannen regent.

Zie je wat er met Bridget Jones aan de hand is?

In 1996, toen we nog niets van de oosterse visie op seksualiteit wisten, had je het ons niet moeten vragen. Maar nu bezien we de wereld met andere ogen. Bridget Jones leidt aan onvervuld verlangen, zoals de taoïsten dat zo mooi noemen. Ze is seksueel drooggekookt. Ze zorgt maar voor haar kinderen, zoekt op internet naar goede datingpartners (rampzalig natuurlijk) en vergeet ondertussen het ALLERBELANGRIJKSTE.

Als Bridget Jones het vallei-orgasme zou kennen, zou ze zich niet in allerlei hunkerende en hopeloze seksavontuurtjes storten. Ze zou seksueel zelfvoorzienend zijn en eerder de Ware Jacob vinden.

Het nadeel zou natuurlijk wel zijn dat wij niet meer zouden kunnen gieren om al die idiote toestanden. Dat dan weer wel.

Team Vallei

 

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen