Weet je nog: 1987? Hóóg haar en grote oorbellen.
Madonna begon die gekke puntbeha te dragen.
En in de bioscoop zagen we Fatal Attraction.

Glenn Close wordt verliefd op getrouwde man Michael Douglas.
Na één heftige nacht moet het afgelopen zijn, want dan komen echtgenote en kinderen weer thuis. Maar Glenn bijt zich als een terriër vast in Michael.
Bij het zien van deze iconische scène krijg ik nog steeds kippenvel.

Fatal atraction

Maak een sprongetje naar juli 2013: econome Heleen Mees wordt in New York opgepakt omdat ze haar ex-minnaar Willem Buiter de afgelopen twee jaar stalkte met 1000 e-mails. ‘Stort uit de lucht met je vliegtuig,’ schreef ze. Ze zei nog meer, ook seksdingen natuurlijk. We kunnen het allemaal zo bedenken, we liepen allemaal wel eens een blauwtje.

Maar we ontpopten ons niet en masse tot stalkers.
Hoe zit dat en wie is er nou fout? In elke krant vind je antwoorden en verklaringen. Heleen Mees’ hoofd is al vele malen afgehakt. Is dat terecht? Vreemd genoeg hoor je weinig over de rol van de ex-minnaar.

Luister naar de taoïstische duiding van de kwestie. Eerst het leeftijdsverschil.
De ex-minnaar Willem Buiter is 63. Heleen Mees is 44 jaar. Taoïsten zeggen direct: hé, een vader-dochterpatroon. Oók opmerkelijk: de man is loaded (want werkzaam bij een bankengroep waar de afgelopen decennia biljarden zijn verdiend. Mannen met te veel geld gaan speeltjes kopen, óók vrouwen). Verder: hij is getrouwd en vader. Getrouwde mannen die een affaire beginnen plegen verraad ten aanzien van de eigen intimiteitspartner en de kinderen. Je kunt dus zeggen: Heleen Mees heeft haar seksualiteit niet op orde en is krankzinnig. Maar feitelijk begint het hele verhaal bij hem. Hij heeft zijn seksualiteit ook niet op orde. Heleen is eerst 'genomen' en vervolgens 'gedumpt'. En nu speelt de ex-minnaar het slachtoffer. Een schitterende herhaling van Fatal Attraction. 

Stel nou dat Heleen Mees de cursus van vallei-orgasme had gevolgd, was het dan minder uit de hand gelopen? Ja, want vrouwen die aan zelfbeminning doen, zijn al ‘bevredigd’ en zijn daardoor minder gevoelig voor dwangmatige seksuele avonturen. Ze zitten zélf achter het stuur van de Ferrari en geven gas wanneer zij willen.
Was Heleen Mees een vallei-vrouw geweest, dan had ze Willem Buiter beter aan zich kunnen binden óf ze had hem eerder het huis uit geschopt.

Dus: wie is nou de schuldige? Heleen Mees omdat ze al die mailtjes vol haat en bedreigingen verstuurde? Dat is de vraag. Het eerste aandeel van de schuldvraag ligt bij de man die niet met zijn poten van een jongere vrouw kon afblijven. Haar gedrag is natuurlijk verre van chic, maar waarom heeft niemand het over die zakkenwasser, die zich net zo goed heeft misdragen?

 

Team Vallei

Reacties  

Permalink5 sharon
Hmmm interessante stelling. Het gaat erom dat we allemaal wezens zijn met yin en yang in ons. De natuur zorgt dat we ons aangetrokken voelen tot een andere pool.Dat is met magneten zo en de zon en de maan en de bloemetjes en de bijtjes...We hoeven ons daar niet schuldig over te voelen. Uiteraard kunnen we wel daarin volwassener worden zoals we nu ook door Nico en zijn programma een mooiere tuin allemaal hebben en door Jamie en Herman betere en meer gecultiveerde eetgewoontes en zelf kleding wordt door de media in een evolutie gebracht.Vaak echter blijft helaas de seksualiteit op het niveau van "spuiten en slikken" hangen met sperma-ijses, zonder erbij te vertellen over chinese taoïstische praktijken van Witte tijgerinnen die de jing(levenskrac htenergie) in zich opnamen en zo op deze manier jong en mooi bleven en zelfs onsterfelijk konden worden! Wat ik hiermee wil zeggen dat dit alles gewoon een uiting is van onze tijdgeest en menselijke en dierelijke behoefte met alle pshychische en lichamelijke factoren. Tuurlijk zijn beiden verantwoordelij k, it takes two to tango. Maar als vrouw in dit soort relaties moet je weten dat je van het moment moet genieten omdat de toekomst ver te zoeken is. En eigenlijk is dat met alle relaties. Wat is nu zeker? Wie heeft nu zijn innnerlijke en uiterelijke wereld in evenwicht en openheid? Bij een bijeenkomst van polyamorie waren er mensen die wel in liefde "vreemd" gingen en de ander de relatie met een andere vriendin of vriend gunde. Wat is je motivatie? Liefde of seks of extase of spirituele groei of zelfbevestiging van je mannelijkheid of vrouwelijkheid? Hoeveel mannen gebruiken seks niet om zich te ontstressen? Osho geeft als voorbeeld dat een orgasme gezien wordt als een kriebelige niesbui waar je snel van af moet...niet dat je dat zo moet zien want het vallei of dal orgasme geeft een ander voorbeeld. Maar vele mensen zien het orgasme dus wel als een kriebel waar ze snel vanaf moeten. Wat als we onszelf cultiveren en ons eigen instrument gaan stemmen en onze chakra s als toonladders gaan zien en in onszelf alle mooie akkoorden gaan klinken en dan een keertje samen gaan spelen om een duetje of voor mij part quartetjes te spelen? Eerst je eigen instrument stemmen dus. Op het niveau van ego en mensen die in niet eerlijk zijn naar zichzelf en omgeving is het moeilijk om transparant te zijn. In alles dus in liefde, seks en het ervaren van het leven zoals het is in al haar grootsheid en magie waarin samenkomen van yin yang een heilig onderdeel van kan zijn...mits JE er niet tussen gaat zitten met je eigen ego!
07-07-2013 22:44 Citeer
Permalink4 Harry Gambier
Ik vind het "belachelijk" om die meneer Buiter nu als (mede) schuldige aan te wijzen met o.a de woorden "hij kon niet met zijn handen van Heleen Mees afblijven",also f mevrouw Mees als een "weerloos" wezen is ingepalmd door Buiter.
U weet heel goed dat heel veel vrouwen verslaafd zijn aan "status,geld,.....".
Het is vervelendd voor mevrouw Mees,maar ze is een slimme vrouw en ook heel mooi.Let op,ze komt er weer snel boven op en de mannen liggen zo direct aan haar voeten.
07-07-2013 22:33 Citeer
Inderdaad niet chic en niet verstandig van Heleen om zich zo te laten gaan. Met wat meer eigenwaarde en zelfrespect houd je de eer aan jezelf. Maar ik voel ook haar boosheid, pijn en wanhoop. En dat de rol van Willem geheel buiten beschouwing wordt gelaten zegt alles over de scheve machtsverhoudin g.
It takes two to tango!
07-07-2013 11:58 Citeer
Permalink2 Martine.v
Amen! Inderdaad gek dat niemand het heeft over de rol van Buiter. De machtsverhoudin gen (hij als financiële topaap) waren misschien ook niet helemaal zuiver... Het hele verhaal is sneu.
07-07-2013 10:32 Citeer
Permalink1 Janneke
Helemaal mee eens Marleen! Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om de minnares te zijn. Gelukkig heb ik me nooit zo laten gaan als Heleen, ik zou me dood schamen, maar ik ben wel degene geweest die het het zwaarst moest bezuren, want ik moest weg waar ik werkte. En de man in kwestie heeft er geen (uiterlijke) consequenties aan ondervonden, geen enkele, omdat zijn vrouw het niet weet en hij in de werkkring alleen te horen kreeg dat dit niet zo slim was geweest van hem. Ik weet natuurlijk niet wat er zich in zijn innerlijk afspeelt, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik vind het massaal stelling nemen tegen Heleen en vooral het feit dat Buiter volgens de opvattingen blijkbaar geen enkele blaam treft, pijnlijk om te zien.
07-07-2013 09:15 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen