Kijk even heel goed naar dit plaatje. 
Treurig, hè.
Bij veel mensen ziet het liefdesleven er zo uit. 

Botsauto dor

Van de week spraken we Daphne. Zij is 53 en al meer dan twintig jaar samen met haar man. Ze vrijen al een paar jaar niet meer: hij heeft geen zin. 'We liggen als twee strijkplanken naast elkaar in bed, knuffelen is er ook niet meer bij.' Daphne is boos op haar man. En ook teleurgesteld: 'Wat is er toch met ons gebeurd? Waar is de passie van de eerste jaren? Ik hou van mijn man, ik mis de intimiteit. Zo wil ik geen 80 worden.'

We legden Daphnes vraag voor aan taotrainer Reinoud Eleveld. Hij zei dit: 'Daphne en haar man hebben zeker geen mislukte relatie. Integendeel: mensen die twintig jaar of zelfs nog langer bij elkaar zijn hebben een uitzonderlijke prestatie geleverd. Het gaat juist erg goed. Wat verwarrend is, is dat er niet meer wordt gevreeën en dat de intimiteit tot onder het vriespunt is gezakt. Hoe kun je deze klip in je huwelijk veilig voorbij zeilen? 
Het is tijd voor de volgende stap in je seksuele ontwikkeling. 
Daphne moet aan zelfbeminning gaan doen. Zij gaat het voortouw nemen en het goede voorbeeld geven. Als zij de technieken van het vallei-orgasme leert, wordt ze een gelukkige en seksueel tevreden vrouw. Ze stapt uit haar boosheid en uit de verwarring. Daardoor kan ze neutraler kijken naar de situatie.
Wat is er nou echt aan de hand?
Het gaat niet alleen om de seks, ze wil ook intimiteit met haar man. Maar haar man is bang voor haar ontevredenheid. Hij trekt zich terug uit de intimiteit.'

Mannen zijn na hun 55e seksueel kwetsbaar. Jonge mannen komen elk moment viriel aanrennen, maar na de penopauze verandert de hormoonhuishouding bij de man sterk. Het is voor mannen dan veel moeilijker om een erectie te krijgen en te behouden. 
Dat maakt mannen onzeker.
En als zijn vrouw dan ook nog eens verwacht dat hij als een jonge vent tekeergaat, dan trekt de man zich terug.

Wat moet alle Daphnes doen? 
Ophouden met boos zijn.
En beginnen met de cursus van vallei-orgasme. Het zal niet lang duren voor de partners beseffen: he, Daphne (of Joke of Barbara of Denise) is minder boos, ze is vriendelijker en weer toegankelijk. Het is de manier om weer tot elkaar te komen. 

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen