Leuk dat je wilt deelnemen aan deze editie van Krachtbron. Het is een gezamenlijk aanbod van jou als coach en Vallei. Hieronder leggen we de spelregels uit, zodat we goed kunnen samenwerken. Lees ze goed door. Daarna kun je je onder aan de pagina aanmelden.


Welk programma volgen we?

Reinoud schreef een mooi programma van vijf lessen + een bonusles: een vrouwenkring. Dit programma is je rode draad. Fijn voor jou om je aan vast te houden en hierdoor weten de vrouwen wat ze kunnen verwachten. Elke les heeft een thema. Les één gaat bijvoorbeeld over onthaasten en de I-kracht. Daar horen steeds stukjes theorie bij en meditaties en chi kungs. Daarnaast is er in alle lessen ruimte voor ‘het gesprek’. Wat willen je vrouwen graag delen? Waar lopen ze tegenaan?

Hier kun je het programma bekijken. Tip: pak ook het handboek er nog eens bij. Hierin vind je bijvoorbeeld een samenvatting van alle begrippen uit de cursus. 

Hoe bereid ik me voor?

Denk aan twee uur voorbereidingstijd per les. Het programma geeft je structuur, maar je zorgt zelf voor de invulling. Het is verstandig om de theorie nog eens goed terug te luisteren, de meditatie eens te doen met en zonder mp3, en de chi kungs met en zonder filmpje. Dit is natuurlijk waarom overdracht zo goed is voor je eigen training.

Is er naast het programma nog meer lesmateriaal?

Ja, we gebruiken allemaal de ‘roze lesposter’ die je als banner kunt neerzetten. Heb je die nog niet in je bezit? Dan kun je hem zelf ergens laten drukken of hem bij ons bestellen.

Hoe weet ik dat ik er klaar voor ben?

Als er iets kriebelt dan ben je er klaar voor. Je hoeft geen volleerde sifu te zijn. Het gaat om samen leren trainen. Vrouwen in het vorige traject gaven Krachtbron gemiddeld een 8. Er ontstaat magie door het samenzijn, daar kun je op vertrouwen.

Doe ik het alleen of samen?

Wij raden aan: doe het samen. Dat is leuk en minder kwetsbaar. Als de één een keer niet lekker is, dan neemt de ander het over. En inhoudelijk vul je elkaar aan. Je hebt ook meer kans dat je groepje kan starten. Bij minimaal 5 mensen in de zaal gaat het groepje door.

Waar geef ik les?

Dat kan eigenlijk overal, zolang de ruimte veilig en intiem is. Een ruime huiskamer kan, zolang er niemand onverwacht kan binnenlopen. Je kunt ook een zaaltje huren. Let op de huurvoorwaarden: als je groepje niet doorgaat, dan wil je niet met kosten blijven zitten.

Hoe zit het financieel?

Vrouwen rekenen af via de website van Vallei. Krachtbron kost 497 euro (= 410 euro exclusief btw). Zij krijgen de online lentecursus en de vijf lessen + een vrouwenkring bij jou in de groep. De helft van de inkomsten gaat naar jou / jullie als coach à 250 euro (=207 euro exclusief btw).

Ook vrouwen die de online cursus al volgen kunnen intekenen op je groepje. Zij betalen 297 euro (= 245 euro exclusief btw). Van dit bedrag gaat 200 euro naar jou / jullie als coach (= 165 euro exclusief btw).

Precies 30 dagen na de start van Krachtbron kun je ons een zakelijke factuur of je rekeningnummer sturen. Op dat moment is de garantieregeling van de vrouwen verlopen. We sturen je rond die tijd een mail.

Wat is het maximum en minimum aantal deelneemsters?

Minimaal 3, maximaal 12. Vrouwen gaan ervan uit dat ze tenminste twee mede-deelneemsters hebben. Wanneer je minder dan drie deelneemsters hebt, na de aanmeld-deadline, dan gaat je groepje helaas niet door.

Tenzij je:

 1. Het groepje aanvult met een vallei-vrouw uit je eigen netwerk.
 2. Deelneemsters voorlegt of ze wel of niet willen starten bij minder dan drie deelneemsters. Indien ze hiermee allebei akkoord gaan, dan kun je toch starten.

Wanneer je groepje niet doorgaat dan stellen wij de deelneemsters op de hoogte. We bieden ze aan om aan te haken bij een groep die wel start.

Hoe zit het met kortingscodes?

Er zijn geen codes voor Krachtbron.

Wat doet Vallei om deelneemsters te werven?

 • We sturen 3 mails over Krachtbron naar de Vallei-vrouwen, de huidige cursisten
 • We maken 7 Facebook-berichten over Krachtbron in de Alleen voor Vallei-vrouwen Facebook-groep
 • We sturen 3 mails naar de grote doelgroep (20.000+ vrouwen) die nog geen Vallei-vrouw zijn. We bieden hen aan mee te doen aan de lentecursus óf aan de lentecursus + Krachtbron.

Wat kan ik zelf doen om meer deelneemsters te krijgen?

 • Zorg voor een duidelijke tekst op je op je profielpagina. Als deelnemende coach kom je op de Krachtbron-pagina te staan met een link naar je profiel. Hier klikken de vrouwen op om een beeld van je te krijgen.
 • Vertel de vrouwen in de buurt dat je start.
 • Plaats een bericht in de Facebook-groep voor Vallei-vrouwen. Dit kun je één keer doen.

Wie onderhoudt het contact met de vrouwen?

Na betaling sturen wij de deelneemster een mail. Met daarin je contactgegevens, de naam van je locatie, het adres en de data van je bijeenkomsten. Jij krijgt ook een mail, met de contactgegevens van je deelneemster. Vanaf dit moment weten jullie elkaar te vinden en hebben jullie indien nodig zelf contact.

Heeft iemand technische of administratieve vragen, dan kun je vrouwen naar Vallei doorverwijzen.

Wat als ik ziek word of moet afzeggen?

Dan plan je zelf een vervangende bijeenkomst in, in overleg met je deelneemsters. Het liefst doe je dit zo snel mogelijk, om het ritme van de bijeenkomsten niet te verstoren. Lukt dit niet, dan plan je de vervangende bijeenkomst aan het einde van de cyclus.

Wat als mijn deelneemster afzegt?

Er is geen mogelijkheid tot inhalen. Dit zullen wij van tevoren helder communiceren. Je kunt er zelf voor kiezen om iemand telefonisch of per e-mail bij te praten.

Wat als het niet klikt?

We bieden 30 dagen garantie op de online cursus en Krachtbron. Een vrouw die in deze periode stopt, krijgt haar geld retour. Er zijn dan geen inkomsten te verdelen. Mocht jij een deelneemster als storend ervaren, ga dan met elkaar in overleg. Je draagt zelf verantwoordelijkheid voor wat zich tijdens de bijeenkomsten afspeelt. Kom je er niet uit, of heb je advies nodig, meld je dan bij Vallei.


Aanmelden

 • Aanmelden kan tot en met 17 augustus 2018.
 • We adviseren je om, indien mogelijk, samen een groepje te starten. Let op, maar één van jullie vult onderstaand formulier in.
 • We laten je na je inschrijving weten of je een plekje in Krachtbron hebt (afhankelijk van hoeveel coaches zich aanmelden).
 • Je kunt hierna nog één keer je gegevens checken, daarna kun je ze niet meer wijzigen.
 • De werving voor Krachtbron begint op 1 september. Daarna kun je geen gegevens meer wijzigen.

Ben je enthousiast? We hopen op een win-win-win, voor jou, de deelneemsters en Vallei!

Aanmelden voor Krachtbron