Twee keer per jaar keren we je Vallei-tegoed uit: eind juni en eind december. We storten het bedrag op je bankrekening. Je krijgt een bewijs voor in je boekhouding.

Wil je je tegoed liever bij Vallei laten staan? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat dan even van tevoren.

Kan ik mijn tegoed gebruiken in de Vallei-winkel?

Ja, je kunt er bijvoorbeeld een terugkomdag mee afrekenen. Log-in voor je afrekent en de optie verschijnt vanzelf in het afrekenscherm bij voldoende tegoed (denk ook weer aan de 30 dagen vertraging). Dit werkt alleen in de winkel van Vallei (niet bij Taotraining).

Even opletten, het werkt een beetje wonderlijk: je klikt het vinkje aan in het éérste afrekenschem én in het scherm daarna, wanneer je voor een betaalmogelijkheid kiest. Je klikt dus twee keer het vinkje aan. Als je het vinkje niet aanklikt in het eerste scherm, werkt het helaas niet.

Kan ik tussentijds zien hoeveel Vallei-tegoed ik heb?

Nee, we verzoeken je dit zelf bij te houden. Je krijgt na elke verkoop via jouw code (of link) een mail met daarin je fee vermeld. Elk halfjaar keren we alles uit.

Hoe zit het met de btw?

Prijzen van Vallei zijn inclusief 21 procent btw. De btw die wij ontvangen dragen we af aan de belastingdienst. In jouw fee zit ook 21 procent btw. Die moet je mogelijk afdragen, afhankelijk van je financiële situatie. Wanneer we je tegoed uitkeren krijg je een credit-factuur waarop de btw vermeld staat. Daar weet je boekhouder, of je de inkomsten nu zakelijk of privé boekt, wel raad mee.

Moet ik zelfstandige zijn om geld te kunnen ontvangen?

Nee, je hoeft geen bedrijfsmatige boekhouding te hebben. Tot een X aantal euro’s kun je de inkomsten bij je belastingaangifte opgeven onder ‘overig’. Als er wat regelmaat in je verdiensten komt en je wilt het professioneel gaan aanpakken, dan is het verstandig om naar de Kamer van Koophandel te gaan. Laat je daar voorlichten.