VO 57 vragen 3

Het eerste tipje van de sluier

Wat is een vallei-orgasme? Het is ... ja, een heel fijn orgasme. Maar het is veel meer. Een weg om meer energie te krijgen, wijzer te worden en je gezonder en vrolijker te voelen. Meer weten? Lees het e-boek 57 vragen (en antwoorden) over het vallei-orgasme. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg het direct toegestuurd.

 

Hartje1 We gaan vertrouwelijk om met gegevens. Hier lees je ons privacy-statement.

hoogtepunt

We hadden de mail over ‘hoe voelt dat nou, zo’n vallei-orgasme’ nog maar net verstuurd, of we kregen een paar mails van vrouwen die zeiden: ‘Maar ik heb nog nooit een ‘gewoon’ orgasme gehad en nu moet ik in één keer een hogeschool-orgasme leren?’

Dat is niet zo.

Volgens de taoïsten zijn er twee redenen waarom veel vrouwen geen orgasmes ervaren. Het kan zijn dat je je niet veilig voelt, of dat je vroeger geen seksuele veiligheid in je omgeving hebt gevoeld. Om een orgasme te kunnen beleven moet je je kunnen en durven overgeven. Maar als iets in jou zegt dat je wel moet blijven opletten, dan komt dat orgasme er niet.

Daarom leggen we bij het trainen van het vallei-orgasme zo’n nadruk op veiligheid. Je traint dus in je eentje, in je eigen vertrouwde omgeving, wanneer je niet gestoord kunt worden. Zo maak je het veilig voor jezelf.

De tweede reden waarom vrouwen soms geen orgasme ervaren, is omdat ze bang zijn dat de ervaring overweldigender zal zijn dan ze aankunnen. Ben je daar bang voor, dan ga je op de rem. Er zijn wel vrouwen die bang zijn voor seksuele heftigheid en die tóch orgasmes ervaren. Zij komen vaak in een routine-orgasme terecht en exploderen dan niet dieper.

Voor het vallei-orgasme hoef je echt niet ineens alle remmen los te gooien. In tegendeel.

Wil je de technieken van het vallei-orgasme leren, dan ga je juist helemaal terug naar het begin. De basis van de training is zelfbeminning. Je gaat op zoek naar waar de vonk van opwinding begint. Zonder partner of zonder fantasie over een partner.

Nu zijn er nog een heleboel vrouwen die het lastig vinden om zichzelf liefdevol aan te raken. Masturberen geldt een beetje als minder waard dan bemind worden door je ideale lover. Je doet het als er niemand in de buurt is om je lusten mee te vieren. Er zijn ook veel vrouwen die in hun jeugd wel geëxperimenteerd hebben met masturberen, maar die dat gingen zien als ‘iets van vroeger’ of zelfs als kinderachtig toen ze eenmaal seksueel actief werden met een partner. En soms rust er nog een taboe op masturbatie. Er is schuld, schaamte en helaas niet zelden: trauma.

Het ontdekken van het vallei–orgasme met nieuwe orgastische platforms gaat verder dan het masturberen van vroeger. Zelfbeminning is een essentiële stap in de ontwikkeling van je seksuele identiteit, doordat je leert spelen met seksuele energie. En dat niet alleen: het is de sleutel die je nodig hebt om jezelf hormonaal in balans te brengen en te houden. Op elke leeftijd. Het kan je helpen bij heftige menstruatieklachten, maar ook om soepel door de overgang te gaan.

Later meer over hoe dat nou kan, dat leren spelen met je orgasme. En over seksuele energie. Voor nu: hier lees je meer over de lentecursus waarin je dit allemaal gaat leren.

Hartelijke groet,

Team Vallei 

PS 1 Heb je gezien dat er door het hele land lezingen worden gehouden? Een mooie kans om eens kennis te maken en van vallei-vrouwen zelf te horen wat zij aan de cursus hebben gehad. Hier vind je meer informatie.

PS 2 De lentecursus is een online programma dat je thuis en in je eigen tempo volgt. Vind je dat te alleen? Dan kun je je aansluiten bij verschillende groepjes in het land. Je komt zes keer bij elkaar met vrouwen die net als jij het online programma volgen of gevolgd hebben, onder leiding van een Vallei-coach. Dit traject heet Krachtbron: hier lees je meer.

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen

vallei on tour400  

Vallei on tour

Kom naar een introductielezing.

 

Kennismaken

vallei orgasme 1x1 400  

Vallei-orgasme

De online cursus.

 

Lees meer

krachtbron400  

Krachtbron

De online cursus + 6 bijeenkomsten. 

Lees meer

 

Vallei coach worden

De opleiding.

 

Lees meer

vo coach worden 400
 

Volle batterijen

Een verdiepende dag voor vallei-vrouwen.

 

Lees meer

VB 400
 

En de mannen?

Zij leren het meervoudig-orgasme.

 

Lees meer

endemannendan 1x1 400

 

 

De online cursus 

 

Inschrijven

Inloggen