VO 57 vragen 3

Het eerste tipje van de sluier

Wat is een vallei-orgasme? Het is ... ja, een heel fijn orgasme. Maar het is veel meer. Een weg om meer energie te krijgen, wijzer te worden en je gezonder en vrolijker te voelen. Meer weten? Lees het e-boek 57 vragen (en antwoorden) over het vallei-orgasme. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg het direct toegestuurd.

 

Hartje1 We gaan vertrouwelijk om met gegevens. Hier lees je ons privacy-statement.

'Mijn vriend en ik, we houden heel veel van elkaar, echt, maar nu we vijf jaar samen zijn is de seks bijna verdwenen. Als ik eerlijk ben en ik durf het mijn vriendinnen bijna niet te zeggen vrijen we minder dan een keer per maand. Is dat wel normaal? '

Deze vraag wordt ons heel vaak gesteld. Vrouwen zeggen daarna altijd: 'Wat moet ik doen?'

Nou, op de eerste plaats: niet paniekeren. En ook niet denken dat je de enige bent, want geloof me wegebbende seks komt voor in alle relaties.

We horen je een zucht van verlichting slaken.
Je denkt: gelukkig, ik ben niet abnormaal.

De meest achterhaalde en achterlijke aanname ten aanzien van een goede relatie is dat we elkaar 2,3 keer per week moeten bespringen als konijntjes.

rabbit

Dat is wat de bladen en de televisie ons doen geloven. Het gros van Nederland en België meet de kwaliteit van de liefde af aan hoe vaak er wordt gesekst.

Wij zeggen: niet doen.

De seksfrequentie neemt af, hoeveel je ook van elkaar houdt. Dat heeft niets te maken met de liefde, maar met het feit dat verliefdheid overgaat.

De periode van verliefdheid kun je vergelijken met de lente: alles knalt de grond uit, alles groeit en bloeit. Daarna komen de herfst en de winter.
Ja, ook in bed. Het warme bed koelt af. Soms is het zelfs een tijdje steenkoud in bed.

De meeste mensen raken nu in paniek: 'Hij houdt niet meer van me!' 'Ze zal wel een oogje hebben op een ander.' ''Nu moeten we maar scheiden.'

Dat is meestal jammer en onnodig.

Een warm bed, een koel bed: het zijn natuurwetten. Het kan niet altijd lente zijn. Het klinkt misschien wat gek, maar 'minder zin hebben' is soms zelfs een zeer goed teken. Je bent aan het opladen. Wees gerust: de zin in seks komt weer terug. Soms zelfs sterker dan voorheen. Is dat geen goed nieuws? Gewoon geduld hebben. Het wordt vanzelf weer lente. Ook in bed.

 

Reacties  

Hallo Marleen,
Ben het niet met je eens. Ik ben al ruim 27 samen met mijn man en we vrijen nog steeds heel regelmatig. Volgens mij zit het vooral in interesse in elkaar houden. Dus ook elkaar 'teasen' buiten de slaapkamer. Elkaar kussen als je thuiskomt, weggaat, voor het slapen, bij het ontwaken, tussendoor. Elkaar regelmatig aanraken, aaien in het voorbijgaan. Daarmee hou je de zin in seks en wordt dat bed echt niet koud mettertijd. Wij vrijen zeker 3-4x in de week en het wordt alleen maar heftiger in de slaapkamer en dat terwijl we allebei chronische pijn hebben. En ja, we zijn beide dik in de 40, bijna 50.
29-01-2015 10:52 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen

vallei on tour400  

Vallei on tour

Kom naar een introductielezing.

 

Kennismaken

vallei orgasme 1x1 400  

Vallei-orgasme

De online cursus.

 

Lees meer

krachtbron400  

Krachtbron

De online cursus + 6 bijeenkomsten. 

Lees meer

 

Vallei coach worden

De opleiding.

 

Lees meer

vo coach worden 400
 

Volle batterijen

Een verdiepende dag voor vallei-vrouwen.

 

Lees meer

VB 400
 

En de mannen?

Zij leren het meervoudig-orgasme.

 

Lees meer

endemannendan 1x1 400

 

 

De online cursus 

 

Inschrijven

Inloggen