VO 57 vragen 3

Het eerste tipje van de sluier

Wat is een vallei-orgasme? Het is ... ja, een heel fijn orgasme. Maar het is veel meer. Een weg om meer energie te krijgen, wijzer te worden en je gezonder en vrolijker te voelen. Meer weten? Lees het e-boek 57 vragen (en antwoorden) over het vallei-orgasme. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg het direct toegestuurd.

 

Hartje1 We gaan vertrouwelijk om met gegevens. Hier lees je ons privacy-statement.

Ellen (44) kocht een half jaar geleden een vibrator. Ze hoopte dat het de oplossing was voor haar geen zin-problematiek. Het werkte. Ellen schreef een mail: 'Vanaf het moment dat ik dat ding gebruikte, raakte ik heel snel opgewonden. Ik wist niet wat ik meemaakte. Ons seksleven voer er wel bij: ineens vreeën we wel vijf keer per week. Ik merkte wel dat ik het trilniveau van het apparaat steeds hoger moest zetten. Nu is het zelfs zo dat mijn clitoris ongevoelig is geworden voor mijn vingers. Daar maak ik me zorgen over. Hoor je dit vaker?'
 
Jazeker, horen we dit vaker. Heel vaak zelfs.
Het 'elektrische seksuele hulpstuk' is voor veel vrouwen een uitkomst omdat de trilling hen in opwinding brengt, maar het heeft een groot nadeel.
Het kan je numb maken. 
Numb is: ongevoelig, verdoofd. Een numb vagina voelt een beetje als een slapend been of een bij de tandarts verdoofde wang.
 
nb 02 2015


 
Jezelf in opwinding brengen met je eigen vingers lukt niet meer omdat je weinig tot niets meer voelt.
 
Je kunt jezelf met een trillend hulpstuk dus volledig ongevoelig maken.
 
'Oh help, mag ik hem dan nu niet meer gebruiken?' roep je nu misschien uit.
 
Zo erg is het ook weer niet. We gaan niemand iets verbieden. Je moet wel om een paar dingen denken.
 
1
Seksueel opgewonden raken is leren voelen. Veel vrouwen hebben weinig voelbewustzijn in hun erogene zone. Ze hebben het weggeblokt of hebben het nooit ontwikkeld. Leren voelen doe je voorzichtig en zacht. Liever met de eigen vingers dan met een apparaat. Met een vibrator dender je als het ware als een olifant door de porseleinkast.
 
2
Een vibrator zet aan tot haast: je bent geneigd snel over te gaan tot penetratie. De kans is groot dat de vagina dan nog niet geheel in stelling is gebracht, oftewel: ontvankelijk is. Vrouwen hebben, net als mannen, ook zwellichamen, ze werken alleen iets trager dan die van mannen. Neem de tijd, daar beleef je meer plezier van.
 
3
Het trillende hulpstuk hoeft echt niet aan de wilgen, maar zet hem in met enige terughoudendheid: misschien alleen even om 'op temperatuur' te komen.    


Team Vallei

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen

vallei on tour400  

Vallei on tour

Kom naar een introductielezing.

 

Kennismaken

vallei orgasme 1x1 400  

Vallei-orgasme

De online cursus.

 

Lees meer

krachtbron400  

Krachtbron

De online cursus + 6 bijeenkomsten. 

Lees meer

 

Vallei coach worden

De opleiding.

 

Lees meer

vo coach worden 400
 

Volle batterijen

Een verdiepende dag voor vallei-vrouwen.

 

Lees meer

VB 400
 

En de mannen?

Zij leren het meervoudig-orgasme.

 

Lees meer

endemannendan 1x1 400

 

 

De online cursus 

 

Inschrijven

Inloggen