VO 57 vragen 3

Het eerste tipje van de sluier

Wat is een vallei-orgasme? Het is ... ja, een heel fijn orgasme. Maar het is veel meer. Een weg om meer energie te krijgen, wijzer te worden en je gezonder en vrolijker te voelen. Meer weten? Lees het e-boek 57 vragen (en antwoorden) over het vallei-orgasme. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg het direct toegestuurd.

 

Hartje1 We gaan vertrouwelijk om met gegevens. Hier lees je ons privacy-statement.

Vroeger dachten we dat het leven ging om knallen, beuken en presteren. Want: wie succesvol wil zijn, moet een hoge productie hebben en 24-7 paraat staan. We werkten snel, praatten snel, vlogen door de winkels en maakten de wc schoon in anderhalve minuut. Op de snelweg reden we steevast in de linkerbaan.
We leefden in de vijfde versnelling. Altijd.
Het favoriete werkwoord was: racen.
 
Van de taoïsten leerden we iets belangrijks.
 
Namelijk: je kunt niet altijd knallen.
 
Je kunt niet altijd vrolijk zijn, altijd dertig kilo liften op de sportschool, altijd geïnspireerd zijn, altijd zin in seks hebben. Je kunt niet altijd de slimste zijn, als eerste op kantoor verschijnen. Niet altijd alle feestjes organiseren.
Je bent niet alleen yang. Je bent ook yin. Naast actie moet er rust zijn. Je hebt zomer en je hebt winter. Het koren staat te bloeien en daarna ligt de akker braak. Waarom? Het een kan niet zonder het ander. Je kunt bloeien bij de gratie van het feit dat je uitrust, herstelt, oplaadt voor de komende periode.

nb 01 2015Dat heet yinnen.
 
Yinnen is: rusten, achteroverleunen. Je lichaam rekken en strekken, eens flink gapen en zeggen: 'Hèhè, wat een toestand.' Je kijkt uit het raam. Je leest een pagina uit een mooi boek. Je kijkt een feelgooodmovie. Je bakt een cake. En nog een omdat de eerste zo goed was gelukt. Je lanterfant en slentert. Door het bos. Of door de stad. Alles op half tempo.
 
De yin-periode voor de vrouw is nu. In de diepe winter. Vrouwen gaan gelijk op met die akker. Die ligt er op dit moment kaal en zwart en ogenschijnlijk doods bij. Maar onder de grond gebeurt van alles. Straks, als de lente aanbreekt en de boeren zaaien, kan het land weer vrucht dragen.
We volgen deze winterweken het ritme van de natuur en voelen ons zeer gezegend. Elke dag worden we zachter en trager. 
 
De taoïsten zeggen: goed yinnen zorgt dat je straks weer kunt presteren.
Ons advies: probeer als het even kan deze weken wat meer rust en tijd voor jezelf te pakken. 'Vakantie' zit er misschien niet in, maar je agenda zo leeg mogelijk maken misschien wel. Boek een avond sauna voor jezelf (laat de kletsende vriendinnen thuis). Neem een snipperdag. Onttrek je aan wat verplichtingen. Breng het checken van je mail en Facebook terug tot twee keer per dag.
 
Iets meer doezelen, knutselen en tuttelen.
 
We wensen je een heel goed en gezond nieuw jaar toe.
 
Team Vallei

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen

vallei on tour400  

Vallei on tour

Kom naar een introductielezing.

 

Kennismaken

vallei orgasme 1x1 400  

Vallei-orgasme

De online cursus.

 

Lees meer

krachtbron400  

Krachtbron

De online cursus + 6 bijeenkomsten. 

Lees meer

 

Vallei coach worden

De opleiding.

 

Lees meer

vo coach worden 400
 

Volle batterijen

Een verdiepende dag voor vallei-vrouwen.

 

Lees meer

VB 400
 

En de mannen?

Zij leren het meervoudig-orgasme.

 

Lees meer

endemannendan 1x1 400

 

 

De online cursus 

 

Inschrijven

Inloggen