VO 57 vragen 3

Het eerste tipje van de sluier

Wat is een vallei-orgasme? Het is ... ja, een heel fijn orgasme. Maar het is veel meer. Een weg om meer energie te krijgen, wijzer te worden en je gezonder en vrolijker te voelen. Meer weten? Lees het e-boek 57 vragen (en antwoorden) over het vallei-orgasme. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg het direct toegestuurd.

 

Hartje1 We gaan vertrouwelijk om met gegevens. Hier lees je ons privacy-statement.

Rollators, gehoorapparaten en vibrators: een vreemde combinatie? De documentaire 69: Liefde Seks Senior van Menna Laura Meijer bewijst het tegendeel. Ook als je diep in de zeventig of tachtig bent, kun je van seks genieten. En hoe. 'Op mijn 83ste leerde ik pas genieten van seks. De tranen stromen soms over mijn wangen, zo veel passie voel ik,' vertelt een man. Hij ligt gestrekt op zijn ligstoel. Op de achtergrond klinkt klassieke muziek. In een ander shot staat een mevrouw op leeftijd tussen de vibrators in de seksshop. 'Ik kan niet kiezen,' zegt ze tegen haar vriendin. 'Gaan hier batterijen in?' vraagt ze aan de, ook grijze, verkoper achter de balie. Thuis vertelt ze aan de documentairemaakster dat haar zin nog steeds niet gevlogen is. En dat het hoogtepunt nog even intens is als vroeger. Tachtigers Kees (83) en Atie (81) op het plaatje hieronder vertellen over hun ontmoeting. Was het liefde op het eerste gezicht? 'Nee,' zegt Kees, 'dat bestond toen nog niet.'

NB 29

In onze cultuur heerst het idee dat lust en seks afnemen na je vijftigste. De taoïsten liggen dubbel van het lachen als ze dat horen: seks met jezelf of je partner kan heerlijk zijn tot je honderdste. De vrouwen die de cursus van het vallei-orgasme volgden, weten dat het waar is. Als je het idee hebt dat je seksualiteit is ingeslapen je hebt nooit meer zin  moet je eens luisteren naar hun verhalen terwijl ze in gesprek zijn met journaliste en medegrondlegger van vallei-orgasme Marleen Janssen. De vallei-vrouwen die vertellen zijn weliswaar nog niet boven de zeventig, maar hebben iets te pakken waar ze hun hele leven plezier van zullen hebben. Ja, tot hun honderdste.

 
De integere en ontwapenende documentaire 69: Liefde Seks Senior is zeer de moeite waard. Je kijkt hem hier.

Team Vallei

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen

vallei on tour400  

Vallei on tour

Kom naar een introductielezing.

 

Kennismaken

vallei orgasme 1x1 400  

Vallei-orgasme

De online cursus.

 

Lees meer

krachtbron400  

Krachtbron

De online cursus + 6 bijeenkomsten. 

Lees meer

 

Vallei coach worden

De opleiding.

 

Lees meer

vo coach worden 400
 

Volle batterijen

Een verdiepende dag voor vallei-vrouwen.

 

Lees meer

VB 400
 

En de mannen?

Zij leren het meervoudig-orgasme.

 

Lees meer

endemannendan 1x1 400

 

 

De online cursus 

 

Inschrijven

Inloggen