VO 57 vragen 3

Het eerste tipje van de sluier

Wat is een vallei-orgasme? Het is ... ja, een heel fijn orgasme. Maar het is veel meer. Een weg om meer energie te krijgen, wijzer te worden en je gezonder en vrolijker te voelen. Meer weten? Lees het e-boek 57 vragen (en antwoorden) over het vallei-orgasme. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg het direct toegestuurd.

 

Hartje1 We gaan vertrouwelijk om met gegevens. Hier lees je ons privacy-statement.

'Wat vertellen jullie toch een rare verhalen,' zei Monique. We hadden een vergadering met collega's. Allemaal slimme vrouwen die wel wat hebben gezien van de wereld. Na het officiële gedeelte babbelden we nog even over de dingen van de dag. De ouder wordende ouders, de lastige pubers, het werk, en hoe het nou toch ging met 'de man' en 'de liefde'. Dat was het moment waarop Monique van zich liet horen.

Ze vervolgde: 'Seks hoort bij de jeugd. Dat steamy window-gedoe van jullie, mensen, ik ben 48 jaar: hoezo orgasmes die heel lang duren? Alsof ik daar tijd voor heb. Alsof ik dat nog zou willen met Peter. Eerlijk gezegd word ik er doodmoe van.'

 nwsbrf 1


Toen we de vrouwen in Nederland en België begonnen te vertellen over het vallei-orgasme en de oosterse visie op seksualiteit, dachten we dat iedereen zou staan te juichen. 

Wij waren zo verrukt over de kennis. We wisten: hier gaan vrouwen heel veel gelukkiger van worden. 

We vergaten dat ons verhaal ook weerstand moest oproepen. 

Inmiddels weten we dat het niet uitmaakt wat je in de wereld wilt zetten: speltbrood, een liedje voor het Songfestival, kennis over seksualiteit. Je hebt altijd voorstanders en tegenstanders. Mensen die direct om zijn. En mensen die grauwen of je uitlachen. 

We hebben het er vaak over met Reinoud Eleveld. Hij zegt: 'Zachte ogen, bamboe in de wind: het is de enige manier waarop je om kunt gaan met weerstand. Je kunt het inzetten als je een bitchy chef hebt die steeds ontevreden is, het helpt als de man van de garage onaardig is. Het helpt als je mensen treft die er andere ideeën op nahouden en afkeuren waar je mee bezig bent. Er zal altijd controverse zijn, zeker als het gaat over het vallei-orgasme. Het strookt totaal niet met de verhalen die we altijd hebben gehoord over seksualiteit en de liefde. Bedenk dit: vroeger dachten de mensen dat de aarde plat was en waren ze bang dat ze er met hun bootje vanaf zouden vallen. Het duurde 150 jaar voor alle universiteiten ter wereld aanvaardden dat de aarde rond is.'  

We weten hoe onze hersens kraakten toen we voor het eerst hoorden over de oosterse visie op seksualiteit. We dachten net als Monique dat we wel wisten hoe seks werkte: seks is voor het lekkere en om een kindje te maken.  

Nu weten we dat seksualiteit nog veel meer geheimen in zich draagt. 

Het is niet alleen voorbehouden aan de jeugd. En: seksualiteit is behalve een bron van genot ook een bron van kracht die je uit vermoeidheid en burn-out haalt. Seks is de motor achter je gezondheid. En: het is geschikt voor alle leeftijden.

We zijn Monique niet gaan uitleggen hoe het allemaal zit. We hebben allang besloten dat het zinloos is te sleuren aan dode paarden. We hoeven ons gelijk niet te halen. We vertellen alleen mensen die open en geïnteresseerd zijn over deze kennis. Voor hen is het bedoeld. Misschien haakt Monique later aan. Dat zou leuk zijn. En als het niet gebeurt, is het ook goed. 

Team Vallei

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen

vallei on tour400  

Vallei on tour

Kom naar een introductielezing.

 

Kennismaken

vallei orgasme 1x1 400  

Vallei-orgasme

De online cursus.

 

Lees meer

krachtbron400  

Krachtbron

De online cursus + 6 bijeenkomsten. 

Lees meer

 

Vallei coach worden

De opleiding.

 

Lees meer

vo coach worden 400
 

Volle batterijen

Een verdiepende dag voor vallei-vrouwen.

 

Lees meer

VB 400
 

En de mannen?

Zij leren het meervoudig-orgasme.

 

Lees meer

endemannendan 1x1 400

 

 

De online cursus 

 

Inschrijven

Inloggen