VO 57 vragen 3

Het eerste tipje van de sluier

Wat is een vallei-orgasme? Het is ... ja, een heel fijn orgasme. Maar het is veel meer. Een weg om meer energie te krijgen, wijzer te worden en je gezonder en vrolijker te voelen. Meer weten? Lees het e-boek 57 vragen (en antwoorden) over het vallei-orgasme. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg het direct toegestuurd.

 

Hartje1 We gaan vertrouwelijk om met gegevens. Hier lees je ons privacy-statement.

'Mijn man heeft nooit meer zin,' zei Miranda (51) gisteren tegen ons. Ze klonk boos en verongelijkt. 'De seks is gewoon opgehouden, het bestaat niet meer. Vroeger gingen we nog wel eens op hetzelfde tijdstip naar bed, nu zit hij tot diep in de nacht sport te kijken. Ik slaap als hij in bed stapt. Vroeger vonden we het fijn om in bed te kletsen en de dingen van de dag te delen. Het is allemaal voorbij. We liggen nooit meer gezellig tegen elkaar aan. En van vrijen komt het al jaren niet meer. Ik voel me onaangeraakt, een schip dat op het droge is geslagen en niet meer in het water komt.'

Schip op het droge


Miranda is de enige niet die met haar partner leeft 'als broer en zus'. In bijna alle relaties wordt met de tijd minder gevreeën. Bij hetero's en bij homo's, bij dikke, dunne, rijke, arme mensen. Ja, ook bij glamourkoppels waarvan je het idee hebt dat de seks ervanaf spat.

Nou, mooi niet. Victoria en David Beckham zijn net zo normaal als Truus en Henk van de hoek.

Dat de seksfrequentie afneemt in de loop van de relatie is normaal. Dat komt omdat verliefdheid overgaat. Zolang je verliefd bent, beheerst seks je leven. Daarna worden andere dingen belangrijker. Bij een op de vijf stellen hangt de seks zelfs aan de wilgen.

Is dat erg? Niet zolang beide partners daar tevreden mee zijn. Ook zonder vrijen kun je het samen heel erg goed hebben. De taoïsten zeggen er iets interessants over. Zij beweren dat 'geen zin' eigenlijk helemaal niet bestaat. Alle mensen zijn seksuele wezens en je kunt tot je dood vrijen. Als je geen zin hebt, ben je 'de vonk' uit het oog verloren. Die vonk ligt ergens onder een kast te verstoffen, je kunt hem niet meer vinden en zonder vonk geen vuur.

Als je leeft met een partner die geen zin heeft, betekent dat niet dat je zelf geen seks zou kunnen hebben. Met jezelf kun je het ook heerlijk hebben en daarbij is het ook nog eens uitermate gezond. De taoïsten zijn grote voorstanders van masturberen. Daar gaat het vallei-orgasme over: je leert jezelf heel erg orgastisch maken. Dat levert meer genot op en meer energie. Een of twee keer per week goed voor jezelf zorgen brengt je nog meer. Seksuele tevredenheid laat alles in het leven beter lopen. Het maakt je een minder kattige vrouw. Het laat bitterheid en zuurheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je maakt je man minder verwijten. Je lacht meer en voelt je opgeruimd.

We hebben tegen Miranda gezegd dat ze zich niet moet neerleggen bij de situatie. We zeiden: 'Aan de slag, zorg dat je een gelukkige vrouw wordt. Het zou ons niets verbazen als je man dan wat vaker tegelijk met jou in bed kruipt.'


Team Vallei

Reacties  

Permalink7 Valerie
Wij leven ook al 11 jaar als broer en zus. Mijn man vind alles kriebelen als ik hem aanraak, nu heb ik sinds 2 jaar een minnaar, dat is super. Wil hem niet meer missen. En mijn man, die trekt zich liever af achter de pc als ik al op bed lig.
Nee hij weet niets van die minnaar:)
21-09-2014 00:04 Citeer
Permalink6 Jani Kooij
Ik ben tijdens de overgang alle seksuele gevoelens kwijtgeraakt, dood eigenlijk. Dat is vervelend voor ons (mijn vrouw en ik) geweest. Ondanks de diepe liefde, intimiteit,knuf felen en nabijheid is het toch een groot gemis. Vooral om daar voor beiden een weg in te vinden. Bespreekbaar maken én zoeken blijft een gevoelig punt. Nu via deze weg gaan ontdekken wat mogelijk is, vergt moed én kwetsbaar durven zijn. Maar de kans grijpen is mijn motto!
18-02-2014 11:50 Citeer
Permalink5 Bert
Als man van 69 jaar herken ik dit. Ik krijg meer armen van schoonzussen om mij heen dan van mijn vrouw. Iets spontaan doen zoals b.v. haar armen om mij heen slaan als ik mij staat te scheren en zij komt onder douche uit is niet mogelijk ik heb het een keer gevraagd het werd gedaan maar het leuke is eraf.Ik ben buitenland chauffeur geweest 9 jaar thuis en als je dan nog gezegd word dat sex met je niet wordt gemist en het vreselijk moeilijk is om iets intiems als een blaasonderzoek te vertellen aan je man die een paar maanden later er ook één krijgt. Ik stond gek te kijken wat er bij een blaasonderzoek gebeurt. Ik ben nu zover dat ik geen lichamelijk contact meer zoek met mijn vrouw. Als de telefoon gat en iemand vraagt wat en daar weet ik het antwoord en mijn vrouw zegt "daar moet u mijn man voor hebben"klinkt het woord man mij gek in de oren. Dus masturbeer je toch lekker alleen en gaat het niet aanraken daarna nog beter. Zo ik heb wat van mij afgeschreven.
17-02-2014 20:12 Citeer
Permalink4 Marleen Janssen
@Ger, ook als je man minder zin als gevolg van een ziekte zoals diabetes, geldt dat je als vrouw goed voor jezelf kunt zorgen. Masturberen betekent namelijk niet dat je minder van hem houdt. Het zal de relatie juist ten goede komen.
17-02-2014 15:12 Citeer
Ja, maar wat als je man diabetes heeft en daardoor minder zin?
17-02-2014 12:39 Citeer
heel herkenbaar
17-02-2014 10:08 Citeer
Heel herkenbaar ja.
17-02-2014 10:07 Citeer

Plaats reactie (je naam wordt niet getoond)


Beveiligingscode
Vernieuwen

vallei on tour400  

Vallei on tour

Kom naar een introductielezing.

 

Kennismaken

vallei orgasme 1x1 400  

Vallei-orgasme

De online cursus.

 

Lees meer

krachtbron400  

Krachtbron

De online cursus + 6 bijeenkomsten. 

Lees meer

 

Vallei coach worden

De opleiding.

 

Lees meer

vo coach worden 400
 

Volle batterijen

Een verdiepende dag voor vallei-vrouwen.

 

Lees meer

VB 400
 

En de mannen?

Zij leren het meervoudig-orgasme.

 

Lees meer

endemannendan 1x1 400

 

 

De online cursus 

 

Inschrijven

Inloggen