Blog

scheel

Wij vrouwen moeten nogal wat, vooral van onszelf: een liefhebbende partner zijn, een leuke moeder zijn, er goed uit zien, een succesvolle baan hebben, sporten. We moeten zelfs ontspannen en plezier hebben. Alice (39): ‘Ik word doodmoe van alles wat ik moet doen om me goed te voelen’.

De échte oplossing voor meer energie? Die zit gewoon in jou.

overgave

De zomervakantie overleefd, de kinderen weer naar school, nieuwe projecten op je werk, de tuin op orde, en een opleiding begonnen. Door al dat geren en gedraaf komen we in een soort maximum overdrive.
Maar hoe haal je de kramp eraf? Zodat je leeft in een gezond ritme en niet constant hoeft te persen tot je niet meer kan?

sophialoren

Wist je dat je van het Vallei-orgasme aantrekkelijker wordt?

Luister maar naar Karen (Vallei-vrouw, 46): ‘Soms beleef ik s’ morgens een vallei-orgasme en voel ik me de hele dag energiek, licht en sterk. Heel sexy ook. Mensen kijken naar me op straat. Heel grappig, alsof ze voelen dat ik iets bij me draag van het geheim. Het voelt alsof ik toegang heb gekregen tot mijn eigen geheime energiebron.’

Je weet inmiddels dat je in de zomer als vrouw in je yang-kracht komt. Je mag bloeien. Jezelf laten zien. De kunst is jouw seksuele energie te laten stromen in jezelf, zonder dat het flirterig, uitdagend of goedkoop is. Wel sexy. Je valt wel op, maar wordt niet lastig gevallen. Je hoeft niet te concurreren met andere vrouwen. Waarom zou je? Je vriend, man of vrouw wordt ook niet jaloers. Het is niet nodig: je straalt.

Het lijkt wel alsof mensen meer respect voor je krijgen. En dat is ook zo.

moemoemoe

‘Ik zou wel weer zin willen hebben zoals in het begin, toen we net samen waren’.
‘Pff, nou, ik ben vaak zo moe, na het achtuurjournaal lig ik als een zak hooi op de bank’.
‘Sinds de geboorte van onze jongste denk ik eigenlijk nooit meer aan seks.’ 

mannen zomer

Waar wij vrouwen mogen bloeien in de zomer, lijkt er met onze mannen iets heel anders aan de hand.

Een van onze Vallei-vrouwen zei het zo: ’Het lijkt wel alsof hij terugschakelt in zijn één en met zijn hoofd heel ergens anders zit. Hij is er wel, maar ook weer niet.’ Midzomers heeft zij dan ook het gevoel dat zij de kar moet trekken.

Herkenbaar, zeggen de taoïsten. Natuurlijk zelfs.

Het komt omdat mannen opladen in de zomer. Het is hun yin-periode. Voor vrouwen is de zomer juist een yang-periode. In de ideale wereld hou jij zomers de bordjes in de lucht. Onze mannen trekken zich niet terug, maar laden op door te doen. Door te bewegen in het zonlicht. Ze hebben het nodig, om later weer te kunnen presteren.